Összes oldalmegjelenítés

2016. január 9., szombat

Sütőtökös gyümölcskenyér

Sütőtökös gyümölcskenyér
Az ízetlen sülttökkel ízletes, finom gyümölcskenyeret sütöttem.
Hozzávalók:
  •  180 gr liszt 
  • 1 evőkanál sütőpor 
  • 125 g barna nádcukor 
  • 3 tojás 
  • 40 g  étolaj (napraforgó)
  • 250 gramm főtt sütőtököt hús 
  • 100 gramm szárított gojibogyó 
  •  60 gramm darált dió                                                               Kimértem a hozzávalókat.  A lisztet, darált diót meg a sütőport szárazon összekevertem.A gojibogyókat kicsit leáztattam meleg vízbe, majd kinyomkodtam és belehencsergettem lisztbe, hogy ne üljön le a sütemény aljára. A tojásokat a cukorral felhabosítottam, belekevertem a pürésített sülttököt, utána az olajat, végül pedig a lisztes keveréket. A legutolsó mozzanatként belekevertem a gojibokat és máris öntöttem a masszát a fagyos vajjal kikent, liszttel meghintett őzgerinc formába. azonnal tettem a sütőbe, ami már 180 fokra előmelegedett. Ötven percig sütöttem, félidőben letakartam a tetejét fehér papírral. Miután kivettem, langyosra hűtve szeleteltem.
  • Sütés előtt, után és szeletelve

Az ITT talált receptet módosítottam. Az eredeti recept főtt sütőtökkel van, de szerintem így is nagyon finom volt. És valószínűleg sárgarépával is ki fogom próbálni - na, akkor tényleg főzni fogom a répát. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...