Összes oldalmegjelenítés

2016. január 14., csütörtök

Krumplispite

Krumplispite
Egy facebookos gasztro  csoportban  a "gyorskaják"-ról beszélgettünk. Egyik tagunk,Hegedüs Anna írta: Krumplispite
 "Nagyon egyszerű.  Kizsírozott tepsibe, vékony karikára vágott krumpli, rá sós palacsintatészta (tej, tojás, liszt,só). Lehet bele tenni borsot, zöldfűszert pl. snidling, de ez abszolút opciós, és ízlés dolga.Fogyasztható önmagàban, leves mellé, vagy fokhagymás tejföllel..."
Na én is épp így csináltam nem mértem semmit, de 10 szem kisméretű krumplit kb. 3 mm-es karikákra vágtam  fel, nagyjából fél kiló lett.
A palacsintatésztához valókat se mértem, de 2 tojáshoz hozzávetőleg 20 deka liszt, 4 deci tej az arány. 
Én a tepsit a zsírozás után kicsit meghintettem zsemlemorzsával, és a rárakott krumplikarikákat is enyhén megsóztam. A tepsi mérete 20x30-as, sütés nálam 200 fokon 35-40 perc. Miután kivettem, azonnal lekentem fokhagymás tejföllel - egy kispohár tejfölbe belekevert 2 gerezd szétnyomott fokhagyma. Langyosra hűtve a tepsiben metéltem kockákra. Jó laktató, főleg mi leves után ettük második fogásnak. Nagyon finom, és mivel gyorsan elkészül, biztos hogy többször fogom készíteni!
Köszönöm a receptet Hegedűs anna! :)
Így készült:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...