Összes oldalmegjelenítés

2015. december 19., szombat

Káposztával töltött krumplis tészta

Káposztával töltött krumplis tészta

Gyenes Zsuzsa Krumplis tészta/ nudli, gombóc/, dinsztelt káposzta,sósan, borssal. Tészta kinyújtva, káposzta beletöltve, feltekerve, tepsibe rakva. Még itt fel kell szeletelni a sütés előtt. Kicsit meglazítani a szeletek közötti helyet. Tejföllel bekenni a tetejét és sütni. Nincs receptem. Láttam egyszer hogyan készítik és én is így sütöm. Nagyon, nagyon finom és laktató. Olyan igazi téli "süti".


Hát ez majdnem olyan, mint a Káposztás pirogom, csak nem olajban kell sütni, hanem a sütőben. Jobb is, nem lesz olajszagú a lakás.
Teljesen így csinltam annyi változtatással, hogy a tésztájába tettem fél csomag (3,5 gramm) szárított élesztőt.
De nem kelesztettem, hanem ahogy elkészült, máris tettem a 220 fokosra előmelegített sütőbe.
Így készült
Mikor kivettem a sütőből, ismét lekentem tejföllel. A forró kalács hamar beitta a tejfölt. Nagyon finom volt!
Köszönöm Gyenes Zsuzsának a receptet!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik az ötlet, imádom a krumplis kelt tésztákat, ki fogom próbálni, köszi!!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...