Összes oldalmegjelenítés

2015. december 11., péntek

Bordói sósrudacskák



Bordói sósrudacskák

Nagyon gyorsan elkészíthető sós rágcsát kellet sütnöm, hogy tele legyen az "Örömsüti" doboza.
Hankka blogján akadtam rá a megfelelőre.
Hozzávalók:
28 deka finomliszt
1 zacskó sütőpor
1 csapott mokkáskanál só
15 deka zsír
1 tojássárgája
6 evőkanál tej
tetejére - tojás megkenni, magvak

A lisztet elkevertem a sütőporral, sóval, beleadtam a zsírt és elmorzsoltam. A tojássárgájával és a tejjel gyorsan összeállítottam a tésztát. Szinte nyújtani se kellet, a tenyeremmel szétlapogattam ujjnyi vastagra ezt a lágy tésztát, nyújtófával négyzet alakúra igazgattam, tetejét megkentem tojással, meghintettem fekete szezámmaggal,és már lehetett is formázni. Én most csak késsel vágtam hosszúkás rudakra. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem őket, és 180 fokosra előmelegített sütőben  20 perc alatt megsütöttem.
Tényleg nagyon gyorsan elkészült és nagyon finom! Ajánlom a szilveszteri menűsorhoz!
Köszönöm Hankkának a receptet!


2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, kedvem lenne nekiállni! Készíteni és enni is... :-DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsuzsa, én is be tudtam volna falni frissen az egészet egy ültő helyemben....:D

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...