Összes oldalmegjelenítés

2015. november 18., szerda

Muffinsütőben sütött sajtos-tojásos kenyérkockák

Mai reggelim
A minap láttam meg ezt a receptet a Kiskegyed oldalán, és ma reggelire el is készítettem.
Persze nem éppen úgy, de az én változatom is jó lett.
Az eredeti recept fél kiló szikkadt kenyeret, 25 deka mozarella sajtot ír, de nekem csak 3 szelet kenyerem volt, és reszelni való trappista sajtom, tehát ehhez igazítottam a receptet.
Most azt írom le, ahogy én csináltam.
Hozzávalók:
3 szelet szikkadt kenyér (25 deka)
2 tojás
1 deci tejföl
10 deka reszelt trappista sajt
só (ízlés szerint)
őrölt fehérbors (ízlés szerint)
A szikkadt kenyérszeleteket kb. 2 centis kockákra vágtam.
A tojásokat, a tejfölt és a reszelt sajtot egy tálban összekevertem, sóztam, fehérborsot szórtam rá, aztán beleforgattam a kenyérkockákat. Egy kicsit "száraznak" találtam, tehát kevertem még bele 1 jó kanál tejfölt. 
Szilikonos muffinsütő formákba nyomkodtam a masszát(nekem 7 darab lett ebből a mennyiségből), majd 180 fokosra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütöttem. Félidőben letakartam a tetejét, hogy meg ne égjen.
Fenti részen sütés előtt, alul a megsült "muffinok"
Még melegen fogyasztottuk. Kívül ropogós, belül krémes, nagyon finom volt! Legközelebb fokhagymát és zöldfűszereket is teszek bele.
Muffinsütőben sütött sajtos-tojásos kenyérkockák

Az alja is szépen megsült
Köszönöm a receptet Kiskegyednek! :)

2 megjegyzés:

  1. Na ilyen pasis muffin ellen a férjem sem tiltakozna :D

    VálaszTörlés
  2. Habocska, akkor kényeztesd ilyen "pasis" muffinnal a férjedet! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...