Összes oldalmegjelenítés

2015. november 23., hétfő

Kócos túrós süti

Kócos túrós

Többféle néven is fut ez a gyors túrós sütemény - tipp-topp túrós, bólyi túrós, szórt túrós...
Már van fenn a blogomon több hasonló, de valamiben mégis eltérnek a receptek. 
Most a Kiskegyed konyhája "kócos túrósa" lett általam megsütve.
Hozzávalók:
30 dkg rétes liszt
20 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
4-5 szem őszibarack

50 kg túró
2 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
10 dkg olvasztott margarin
3 egész tojás
4 dl tej

A lisztet, a porcukrot, a sütőport és a citrom héját összekeverjük, majd a keverék felét margarinnal kikent tepsibe szórjuk.A meghámozott, 1cm-es gerezdekre vágott barackot ráfektetjük. (Konzerv barackból is készülhet.) Erre jön a vaníliás cukorral összekevert túró, egyenletesen elterítve.Ezután rászórjuk a lisztkeverék másik felét, majd egyenletesen meglocsoljuk az olvasztott margarinnal, és a végén ráöntjük a tejet, melyben előtte elkevertük a tojásokat.
180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Így készült
Langyosan kockákra metélve kínáljuk.
Tepsi mérete: 20x30 cm


4 megjegyzés:

  1. Hmm, nagyon kis könnyed sütinek tűnik - könnyedén eltűntetném :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Tejszínhab! Mi is könnyedén "eltüntettük" ! :)

      Törlés
  2. Hasonló készült nálam is, nagyon finom és egyszerű :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megfogtad a lényeget! Finom és egyszerű. :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...