Összes oldalmegjelenítés

2015. október 22., csütörtök

Rebarbarás muffin

Rebarbarás muffin
Még le tudtam törni 8 rebarbaraszárat. Megtisztítottam, 2-3 centisre felaprítottam és annyi vízben, ami épp ellepi főni tettem. szórtam rá barnacukrot, de nem mértem, inkább kóstolgatással döntöttem el mennyi elég. Fedő nélkül főztem pár percig, nem kell sokáig, mert hamar szétfő. ez idő alatt a levét szinte teljesen elpárologta.Hagytam kihűlni, addig bekevertem a tésztát.
Hozzávalók:
20 deka liszt
fél zacskó sütőpor 
1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
1 nagy tojás
10 deka cukor
20 deka natúr joghurt
fél deci napraforgóolaj
4-5 deka mazsola
A tojást a cukorral, joghurttal és az olajjal kikevertem. A lisztbe belevegyítettem a sütőport meg a szódabikarbónát és összekevertem a tojásos eleggyel. Utoljára ebbe a masszába belekevertem a már kihűlt rebarbarát (a levét is).
Belekevertem a masszába a rebarbarát
Szilikon muffinformákba elosztottam a tésztát - 12-vel lett. mindegyik tetejére tettem 7-8 szem alaposan megmosott mazsolaszemet. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 perc alatt sültek meg.
Tűpróbát kell végezni!
Mikor kivettem, még forrón lekentem mindegyik tetejét frissen facsart citromlével.
Pillanatok alatt elfogyott, mi nagyon kedveljük a rebarbarát.


2 megjegyzés:

  1. De jól néz ki! Képzeld, volt rebarbarám a kertben, de véletlenül kiástam tavasszal... :-DD Na, majd szerzek újat! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szeretjük a rebarbarát. Nekem 2 zöld tövem van, most pirosra "vadászom"...:)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...