Összes oldalmegjelenítés

2015. szeptember 16., szerda

Ostyás őzgerinc

Ostyás őzgerinc
Ezt a receptet többféle néven láttam a különböző receptes oldalakon. Legtöbb helyen "Hideg kutya" a neve, ami nekem nem szimpatikus, ezért eleinte el se olvastam. Később ugyan elolvastam, a recept tetszett is, de az elnevezése még mindig elriasztott attól, hogy kipróbáljam. Aztán egy alkalommal "Fehérvári sütemény" néven találkoztam vele.
Na, így már szimpatikusabb volt, de még mindig elmaradt, hogy megcsináljam. De most,hogy "Ostyás őzgerinc" néven szembejött velem, rászántam magam. No, meg azért is, mert  a befőzések miatt szinte semmire nincs időm, ez meg annyira gyorsan kész van, hogy leírni tovább tart... A receptek nagyon hasonlóak, de én többet elolvasva az itthon éppen fellelhető hozzávalókból csináltam a magam változatát, így nem jelölök meg forrást.
Hozzávalók:
25 deka vaj 
20 deka kristálycukor
2 zacskó főzős csokoládés pudingpor
2 ek natúr kakaópor
fél deci rum
fél deci lefőzött feketekávé
10 deka ostya

Az ostyalapokat kézzel összetördeltem nem túl apróra, és vigyázva, hogy ne legyen túl morzsás.
A vajat egy edényben tűzre tettem, mikor felolvadt elkevertem benne a cukrot, majd egymás után beleadtam a többi hozzávalót, az ostya kivételével.
Mindent összefőztem, és mikor elég sűrű volt, lezártam a tüzet és belekevertem az összetördelt ostyát is.
Egy őzgerinc formát folpackkal kibéleltem, ebbe öntöttem a masszát, a tetejére ráhajtottam a fóliát és miután kihűlt, tálalásig a hűtőben tartottam. Hidegen könnyen szeletelhető.
Kivettem az őzgerincből
Nem különösebben mutatós, de nagyon finom édesség.


Persze lehet ezt gazdagabban is készíteni. Van aki tojást is tesz a
krémbe, mások vagdalt aszalt gyümölcsöket,   vagy olajos 
magvakat... Színes, más ízű pudingporral is készíthető.                    Legközelebb én is kipróbálom több összetevővel. Most a névnapi     ebédem egyik desszertje volt, de nagyon bevált, ismétlést kiált. 
                                     
                                         

       


ma          
kr

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...