Összes oldalmegjelenítés

2015. szeptember 28., hétfő

Gyors tejfölös-túrós-fügés kevert sütemény

Tejfölös-túrós-fügés kevert sütemény
Az előző bejyegyzésemben írtam már, hogy a fügét, amit a fiam hozott, gyorsan el kellett használni, mert jó érett volt, ezért még sütöttem egy gyors poharas kevert süteményt .
Tészta hozzávalói:
1 kispohár tejföl(2 deci)
1 pohár kristálycukor
2 pohár finomliszt
1 deci napraforgóolaj
3 tojás
fél zacskó sütőpor
Túrós réteg:
25 deka tehéntúró
1 zacskó vaníliás cukor
1 citrom lereszelt héja
1 evőkanál kristálycukor
Tetejére:
fél kiló gyümölcs
Az elkészítlse roppant egyszerű. A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük tetszőleges sorrendben. A túrós réteg hozzávalóit szintén összekeverjük.
A tetejére a gyümölcsöt fajtától függően kimagozzuk vagy összedaraboljuk.
Egy 20x30-as tepsit kibéleltem sütőpapírral, ebbe öntöttem a tésztamasszát.
Világosbarna nádcukorral készítettem, a lisztnek fele rétesliszt volt, a túró pedig krémtúró, ezért kiskanállal halmokat raktam a masszára. A gyümölcs pedig friss füge, amit mosás után félbevágva héjukkal lefelé helyeztem a tetejére. mindegyik fél fügére szórtam egy kis őrölt fahajat, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöttem, majd megszórtam a tetejét barna nádcukorral, meglocsoltam egy kis citromlével és még visszatettem pár percre, hogy karamellizálódjon rá a cukor.
Néhány fotó készítés közben
Miután kivettem, 10 percre ráborítottam egy másik tepsit.
Langyosan szeleteltem. Nagyon finom volt!
Más gyümölccsel is készíthető, ahogy a lelőhelyén meggyel készült. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...