Összes oldalmegjelenítés

2015. április 1., szerda

Zserbó muffin

Zserbó muffin
Már húsvétra készült. Olyat kellett sütnöm, ami könnyen szállítható és néhány napig eltartható.

Hozzávalók:
15 dkg süteményliszt
1 zacskó sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
2 deka natúr kakaópor
10 dkg darált dió
10 dkg cukor
15 dkg margarin
3 tojás
3  + 2 evőkanál sárgabarack lekvár
10 dkg étcsokoládé


A cukrokat a tojásokkal  habosra kevertem, majd hozzáadva langyos margarint homogén masszává dolgoztam.Ezután 3 kanál lekvárt is egy-két mozdulattal belekevertem. A lisztet, diót,
sütőport, kakaóport, vaníliás cukrot szárazon összevegyítettem, majd a tojásos elegybe beledolgoztam. Nem kell sokáig kevereni. Szilikon muffinformákat 3/4 részig megtöltöttem a masszával, majd mindegyik közepébe kis mélyedést vájtam, ahova 1-1 mokkáskanál baracklekvárt tettem. Az apróra tördelt étcsokoládét a tetejére szórtam. A csokoládé elég kemény volt, ezért a tördelést úgy oldottam meg, hogy a kockákra tördelt csokit  nylonzacskóba tettem, és húsklopfolóval ütögettem míg apró lett.
Előmelegítettem a sütőt 180 fokra, és 25 perc alatt megsültek. Tűpróbát végeztem, és még 5 percig hagytam a sütőben. Sütés közben mennyei illatok terjengtek a konyhában.
Langyosan színes muffinpapírokba tettem őket, és alig vártam, hogy megkóstolhassam.
Tényleg kísértetiesen hasonlít az íze a zserbóéra. Nagyon finom! Remélem, akiknek küldöm, ugyanilyen véleménnyel lesznek róla. :)

Ezt a receptet variáltam kicsit át, köszönöm Enikőnek!


4 megjegyzés:

  1. De jó! Éppen muffint készülünk sütni, lehet, hogy ki is próbálom! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sok sikert hozzá Zsuzsa! Remélem, nektek is "bejön"! :)

      Törlés
  2. A zserbó nagy kedvencünk, úgy hogy biztos ezt a muffint is nagyon szeretnénk. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Okki, biztos szeretnétek, próbáld ki! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...