Összes oldalmegjelenítés

2015. április 23., csütörtök

Gombás kiflicskék leveles tésztából

Gombás kiflicskék
Jó tartalmas csülkös bableves után mit adhat az ember lánya második fogásnak?
Én most ezeket a kiflicskéket találtam ki, az otthon éppen fellelhető alapanyagokból.
Hozzávalók:
1 cs. mireli leveles tészta (400 grammos)
15-20 dekányi mirelit gomba
1 fej lilahagyma
1 tk só
1 kk őrölt bors
1 ek liszt
fél csokor petrezselyemzöld
2 tojás (egyik megkenni)
2 ek olívaolaj
2 ek szezámmag

Míg a leveles tészta szobahőn kiolvadt, elkészítettem a tölteléket.
Az olívaolajon megdinszteltem az apróra vágott hagymát. Közben apróra metéltem a félfagyos gombát, majd ezt is a hagymához adtam. Mikor megpárolódtak, sóztam-borsoztam, belekevertem a kanál lisztet, majd a tűzről levéve kicsit hagytam hűlni.Ekkor beledolgozta az egyik tojást, meg az apróra metélt petrezselyemzöldet.

A kiengedett tésztát kb. 2mm vastagságúra kinyújtottam, és 9 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket vágtam ki belőle. A tésztakörök közepére halmoztam a tölteléket.
A tésztakörök belső szélét megkentem tojással, hogy összeragadjon, amikor összehajtottam. Épp úgy, mint a hókiflit szoktuk. A kiflik külsejét lekentem tojással, beszórtam szezámaggal és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt szép pirosra sütöttem őket. Ebből a tésztamennyiségből 24 db kiflicském lett. Melegen-hidegen egyaránt finom! :)


4 megjegyzés:

  1. Most reggelre jól jönne egy-két darab.... :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos ez olyan gyorsan elfogyott, hogy már estére se maradt belőle hírmondó se! :)

      Törlés
  2. De jól néznek ki! Kaphatok belőlük egy keveskét?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csigabige, majd a következő sütésnél rád is gondolok, mert ez sajnos már elfogyott! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...