Összes oldalmegjelenítés

2015. február 8., vasárnap

Krokodil kalács farsangi bulira

Almás krokodil kalács
Több orosz gasztrooldalon is találkoztam krokodil formájú kaláccsal. Ott általában fűszerezett darált hússal töltik, de egy helyen spenótos töltelékkel is láttam.
Hétvégén  utcafarsangra voltunk hivatalosak egyik szomszédba. Amolyan batyus bálra, tehát mi vittük az ételeket, italokat, süteményeket.
Erre az alkalomra sütöttem a krokodil formájú kalácsot, kimondottan az óvodás, iskolás gyerekeknek szánva. Ezért is tettem bele  almás tölteléket, mert a gyerekek válogatósak, az édeset azonban mindegyik szereti.
Meglepetésemre gyerek egyáltalán nem volt a bulin. Mozgósítva lettek a nagymamák, hogy a szülők felhőtlenül szórakozhassanak.
Így aztán a felnőtteknek lett elkínálva a kalács
Külön receptet nem is írok hozzá, hiszen bármilyen kelt kalácstésztából készíthető.
És nem ördöngősség a formázása sem, én Innen néztem le. Sajnos, a fázisfotók nagyon rosszul sikerültek, csak néhány megmutatható.
Néhány mozzanat
Azért a végeredmény nem lett rossz mind a külsejét, mind az élvezeti értékét tekintve.

Felvágva
Sokféle ételt és süteményt "összehordtunk", senkinek nem kellett éhesen mulatni.
Sült csirkeszárnyak, fasírt,töltött tekercs, oldalas, szendvicsek, majonézes krumpli...
A bulin résztvevő kb. 20 személy többsége jelmezt viselt. A házigazda módos selyemszoknyás parasztmenyecskének öltözött, a felesége hetykekalapos parasztgazdának. Volt itt arab sejk (olajkutak és miiliók nélkül), találkoztam egy pisztolyos rablóval(aki nem követelte a pénzemet vagy az életemet), láttam Július Cézárt, és a Mikulás feleségéről is mindenki megtudhatta, hogy bizony nem az a kis szende, hanem egy jó nagy...hm. hogyismondjam finoman...szóval aki a világ legősibb mesterségét űzi, de nem ám az utcasarkon! - legalábbis az öltözékéből ítélve ...:)
Néhányan a "díszes társaságból"
Összegezve: jó kis buli volt! Zenével, tánccal, lehetett csocsózni és társasjátékot játszani.
Néha ilyen is kell!

6 megjegyzés:

  1. Ajajajj, micsoda buli...őrület! :-DD A krokodil meg vagány! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nagyon jó buli volt - főleg a fiataloknak - mi vagyunk az utcában a legidősebbek. Mi inkább csak beszélettünk, szemlélődtünk, a táncot meghagytuk a többieknek. :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...