Összes oldalmegjelenítés

2015. január 28., szerda

Tepsis bundáskenyér

Tepsis bundáskenyér

Már egy idő óta így sütöm a bundáskenyeret, de még nem volt feljegyzés róla a blogomon.
Következzék tehát a Tepsis bundáskenyér.
Hozzávalók:
7 - 8 fél szelet kenyér
kb. 2 dl tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
4 tojás
só, őrölt bors ízlés szerint
10-15 dkg reszelt trappista sajt

Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral , és belehelyezem a kenyérszeleteket szorosan egymás mellé. 
A tojásokat felvertem, hozzákevertem a tejfölt, a zúzott  fokhagymát, ízesítettm sóval, borssal. 
Ezt a masszát ráöntöttem a kenyérre (nem baj, ha lefolyik), majd  megszórtam a reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső lánggal kb. 30 perc alatt szép aranysárgára/barnára sütöttem. 

Az elkészítése így egyszerűbb, nincs olajszag, nem szívja meg magát, és nekünk így finomabb, mint a hagyományos módon, egészségesebb, hiszen zsiradék nincs is benne.
Köszönöm Gabriellának a receptet, ajánlom ezt a készítési módot másoknak is!
Az utolsó darab a tepsiben

4 megjegyzés:

  1. Nálunk is így készül mostanában a bundáskenyér, és mi is szeretjük. :) Jó, hogy eszembe juttattad, a hétvégén újra elkészítem majd én is. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Okki! A férjemnek így jobban ízlik.

      Törlés
  2. Bundáskenyér nekünk is kedvenc! Jó ez a megoldás épp a napokban találtam egy sütőben sült bundáskenyér receptet kicsit eltér a tiédtől!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen Éva, többféle változata van. Legközelebb én is a tejszínes módon akarom kipróbálni.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...