Összes oldalmegjelenítés

2015. január 16., péntek

Mokkafánk

Mokkafánk
Itt a farsang, a fánkszezon, de én még nem igazi farsangi fánkkal jövök.
Mokkafánk
A tésztához:
50 dkg liszt
fél csomag sütőpor 
17 dkg porcukor
1 kávéskanál darált kávé
1 tojás sárgája
1 egész tojás
20 dkg sütőmargarin
A krémhez:
1,25 dl erős feketekávé
1 evőkanál rétesliszt
13 dkg sütőmargarin
15 dkg porcukor
A mázhoz:
20 dkg porcukor
2 kanál forró feketekávé
1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy órát pihentetjük, majd lisztezett gyúrótáblán 3 mm-re nyújtjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kivajazott tepsiben megsütjük. A krémhez a feketekávét felfőzzük a liszttel, majd kihűtjük. Kikeverjük a margarint a porcukorral és a kettőt összekeverjük. A krémmel betöltünk  2-2  kihűlt  korongot,a mázzal bevonjuk. A mázhoz a forró kávét ráöntjük a porcukorra, hozzáadjuk az olajat és addig keverjük,míg a cukor el nem olvad,vagyis szép,fényes mázat kapunk.

Az előírásnak megfelelően igyekeztem elkészíteni, bár nekem a tésztába kellett tennem egy szűk evőkanál tejfölt, hogy jól nyújtható legyen. Sütőpapíron nyújtottam és 6 centi átmérőjűm pogácsaszaggatóval szúrtam ki a köröket, összesen 50-et, összeragasztva tehát 25 darab süteményem lett. két nagy gáztepsiben sütöttem 200 fokosra előmelegített sütőben alsó-felső lángon, tepsinként 12 percig. Az előírt mennyiségből elkészített krém nem fogyott el mind a korongok összeragasztásához (vagy lehet, hogy keveset kentem).
A mázat csak fele mennyiségből csináltam, szilikon ecsettel kentem a sütemények tetejére, és éppen elég lett.

A recept Vass Lászlóné Edit tulajdona, a Konyhamánia Edit módra  facebook oldalon találtam. Köszönöm a receptet Editke, finom sütemény, és gyorsan elkészíthető, annak ellenére, hogy első olvasatra hosszadalmasnak tűnik.



2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...