Összes oldalmegjelenítés

2015. január 29., csütörtök

Csodapalacsinta torta a SAD. 30. fordulójára

Csodapalacsinta

SAD. 30. fordulójára a játék mostani háziasszonya Szilvi, az Egy falat Svájc blog írója a palacsintát jelölte ki témának.
Jól beletalált, mert ez az egyszerű "sütemény" rengeteg féle módon variálható.
Már van belőle néhány variáció az én blogomon is, de most a már régen kinézett "csodapalacsinta" tortát készítettem el. Ehhez a hagyományos kakaós palacsintákat különböző ízű és színű pudingkrémekkel rétegezve tortaformában kidermesztjük.
Hozzávalók:
kakaós palacsinták - 10-12 db, a tortaforma átmérőjétől függően
14-16 db babapiskóta
1 deci feketekávé,

fél deci rum 
1-1 csomag puncsos, vaníliás és csokis pudingpor
1 liter tej
cukor
kb. fél kg magozott meggy
őrölt fahéj 
3 dl meggylé



Hagyományos módon sütöttem 12 db nagy alakú palacsintát, amelyeket cukros kakaóval megtöltöttem, feltekertem.

Fél liter tejbe beleöntöttem 1 deci feketekávét, belekevertem 3 ek cukrot, a rumot,  kicsit meglangyosítottam és a a babapiskótákat egyenként beleforgattam. Egy 24 centi átmérőjű kapcsos tortaformát kibéleltem folpackkal, és a megmártott babapiskótákkal szorosan kiraktam az alját. A visszamaradt tejben felfőztem a csoki ízesétésű pudingport és forrón ráöntöttem a babapiskóták tetejére.
A  feltekert palacsinták mindkét végét levágtam, és csigavonalban ráraktam a csokipuding tetejéra, a tortaforma külső peremétől befelé haladva.
Ezután fél liter tejben 3 ek cukorral felfőztem a vaníliapudingot, forrón ráöntöttem a palacsinták tetejére és kiraktam magozott meggybefőttel. (Egy üveg házi meggybefőttet használtam el, kb. 70 szem meggy volt benne, ebből tettem félre a tetejét díszíteni, és 3-4 deci lé.)
A meggy visszamaradt levében felfőztem a puncspudingot és ezt is forrón a meggyréteg tetejére öntöttem.
Néhány mozzanat a készítésről
Amikor kicsit hűlt, meggyszemekkel és csokireszelékkel díszítettem és tálalásig hűtőbe tettem.

Levettem róla a tortakarikát
 Szeletben igen mutatós, és kiadós ez a torta.
A közelgő Valentin nap alkalmából papírszívecskével fotóztam

A receptet  Ágnestől hoztam, és nagyon megköszönöm neki, mert kinézetre is, ízre is nagy sikere volt! Az elkészítése pedig nem túl bonyolult,  leírni nehezebb. :)

10 megjegyzés:

  1. Hát van benne matéria, ahogy a mamám mondaná :D És nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Tejszínhab! Igen, 6-8 személynek elegendő egy ilyen torta.

      Törlés
  2. Ez tényleg egy csoda :-) Nem csak mutatós, de nagyon finom is lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Katalin! Igen, finom volt.

      Törlés
  3. Azt a mindenségit!! Ez szuper jól néz ki, gyönyörű! :-)

    VálaszTörlés
  4. Jaj, de jól néz ki! Nagyon színes és szép lett! Szívesen megkóstolnám :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Csigabige! Már sajnos elfogyott...:)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...