Összes oldalmegjelenítés

2015. január 31., szombat

Csicsóka fánk

Csicsóka fánk
Csicsóka fánk:
Hozzávalók:
30 dkg csicsóka
40 dkg liszt
3 deka élesztő
1 tojás
1 ek cukor
1 dl tej
csipet só
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben és az átszitált liszthez hozzáadva az élesztős tejet, a tojást, fánk tésztát dagasztunk. A megtisztított csicsókát lereszeljük apró lyukú reszelőn,  és mikor a tészta még nem állt össze teljesen, hozzáadjuk a lereszelt csicsókát. A dagasztás befejeztével  meleg helyen a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát apró fánkszaggatóval kiszaggatjuk és forró olajban kisütjük. 
Nekem nem sikerült az utolsó művelet, mert a fánksütést azzal kezdtem, hogy lereszeltem a csicsókát, és míg a többi előkészületet elvégeztem, ált. Állás közben levet eresztett és így lágyabb lett a tészta a kívánatosnál. Úgy ítéltem meg, hogy nem tudom nyújtani, ezért a következő képpen jártam el: egy tepsi nagyságú sütőpapírt bekentem étolajjal, a két tenyeremet is bekentem étolajjal és olajos kézzel a megkelt  tésztából gombócokat szaggattam, amelyeket forró olajban kisütöttem.
Szilvalekvárral megkenve fogyasztottuk. Nagyon finom volt, éppen csak édes, de a férjem se kért rá porcukrot, így ettük.
A receptet  Innen  hoztam, bár én nem teljesen úgy csináltam, mert az eredeti recept  sósan, borsosan, fokhagymásan írja. Biztosan úgy is nagyon finom, egyszer majd kipróbálom, de  most csülkös bableves után második fogásnak édeset akartam. Köszönöm a receptet Erika (Sasó)!
Még jó tanácsként megjegyezném, hogy legközelebb nem hagyom állni a reszelt csicsókát.


4 megjegyzés:

  1. Micsoda finomságot készítettél! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehetett :) Guszta :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Millye! Finom volt, főleg a férjem nagyon dícsérte.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...