Összes oldalmegjelenítés

2014. december 28., vasárnap

Még mindig karácsonyi mézes

Még mindig karácsonyi mézes

Többszáz darab mézesfigurát sütöttem az idei karácsonyi szezonban, mégis Ádám-Éva napján azt vettem észre, hogy nekünk csak 3 db maradt - a többit elajándékoztam...
Gyorsan begyúrtam egy adag  pihentetés nélküli mézest , egyik régi receptem szerint. 
Amiért most bejegyzést készítek, az a bevonat miatt van. Én a tojásfehérjéből készült bevonatot nem szeretem - nem eszek meg semmit, amiben   bármilyen formában   nyers tojás van.
Nemrégiben ITT  találtam egy számomra ismeretlen cukormáz receptet, amit most alkalmam volt kipróbálni. Köszönöm a receptet, nekem bevált! :)

Cukormáz:
1 csomag tejszínpótlópor
2 csomag habfixáló
15 dkg porcukor
1 dl víz
ételfesték


A tejszínpótlóport a vízzel felverjük, hozzáadjuk a cukrot, ezzel is verjük, majd a habfixálóval átkeverjük. Adagokra osztjuk, ételfestékkel színezzük.
Így csináltam fél adagból, csak a színezéshez nem ételfestéket használtam, hanem zöldtea port, pár csepp főtt feketekávét, kurkumaport. Nagyon jó állagú massza lett, amit késsel kentem a mézesfigurákra. Gyorsan elkészültem vele. Az egyetlen hátránya, hogy elég lassan szárad, szenteste még kicsit ragadtak, tehát legközelebb ha ilyennel dolgozok, ezt bele kell kalkulálni. 
Azért nem maradtunk volna mézes aprósütemény nélkül, mert a kisebbik fiam barátnője megajándékozott bennünket egy tányér maga sütötte mézessel.

Finom volt, az utolsókat a ma reggeli teámmal majszoltam el. :)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek ezek a színes mázzal bevont mézesek is. Nekem újat mondtál ezzel a mázzal, meg is jegyzem, köszönöm! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hankka, nekem is új volt, de bejött!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...