Összes oldalmegjelenítés

2014. november 15., szombat

Gyümölcsös rizskók (rizsfelfújt)

gyümölcsös rizskók (rizsfelfújt)

A szokványos rizskók már fent van a blogomon. Most gyümölcsös rizskókot készítettem, ami csak annyiban különbözik a másiktól, hogy valamilyen friss, vagy  befőtt gyümölcs is kerül bele.
Én most kétféle befőttet használtam, 1 üveg házi ananász, meg 1 üveg házi birsbefőttet, mindkettő 720 ml-es volt. A befőtteket lecsurgattam a levüktől, kicsit apróbbra metéltem. A kész rizskókmassza felét egy vajjal kikent, morzsával megszórt 20x30-as tepsibe terítettem, kicsit megszórtam zsemlemorzsával, erre osztottam el vegyesen a befőttek nagy részét. A maradék masszával betakartam, a tetejét ismét megszórtam morzsával és kiraktam a megmaradt befőttekkel.
Légkeveréssel 170 fokon sütöttem 1 órát, szép pirosra.
Langyosan kockákra vágtam és fahéjas porcukorral meghintve tálaltam. Nagyon szeretjük!
Kellemes volt a savanykás birs és az édes ananász együtt


4 megjegyzés:

  1. Egyszerűen imádom! Jó sok lekvárral az igazi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi most lekvárt nem ettünk vele, de így is finom volt!

      Törlés
  2. Az én nagymamám mindig tett bele gyümölcsöt, a legtöbbször meggyet. Nagyon szeretem én is ! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szilvával szoktam készíteni, azzal nagyon szeretjük. Ki fogom próbálni meggyel is, az idén abból rktam el legtöbbet.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...