Összes oldalmegjelenítés

2014. október 14., kedd

Karamellás-kókuszos-kekszes nápolyitekercs

Karamellás-kókuszos keksztekercs

Hozzávalók:
1 db ostyalap
1.Krém
150 g cukor 
260 ml víz 
225 g darált keksz
Az első  krémhez a cukrot megkaramellizáljuk, majd amikor szép világosbarna, felöntjük a vízzel, és melegítjük, míg a karamell elolvad. Ekkor lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a kekszdarát.
Azon forrón rákenjük az ostyalapra. Mivel nekem most kis alakú ostyám volt itthon, kettőt egymás alá csúsztattam, így kb. 30x25-ös téglalapom lett.
2.Krém
150 g cukor 
150 g cukor 150 g vaj vagy margarin
4-5 evőkanál víz
150 g tejpor 
6 evőkanál kókuszreszelék
Szinte az első krémmel egyidőben már hozzá is kezdtem a második krémhez. A vajat, cukrot, margarint egy lábosban a ztűzre tettem, és időnként kevergetve összeolvasztottam. utána lehúztam a tűzről és hozzáadtam a tejport meg a kókuszreszeléket. Jól összekevertem, és 5 perc hűlés után rákentem az 1. számú krémre.
1. számú és 2. számú krém rákenve az osstyalapra
A legnehezebb művelet most következett: a felcsavarás. Azért volt nehéz, mert két ostyalapom volt, ráadásul alufóliára tettem az ostyalapokat, az pedig tekeréskor elszakadt. Nem is tudtam róla fázisfotót készíteni, örültem, hogy valahogy sikerült felcsavarni. Egyébként a meleg krémtől képlékennyé válnak a nápolyilapok. Beletettem fóliástól egy őzgerinc formába és úgy került a hűtőbe.
Ezt a receptet Itt találtam(nagyon köszönöm!), s géppel fordítottam le, mivel az oldal nem magyar.

Felszeleteltem, és megkóstoltuk.
Ez valami felséges finom!

3 megjegyzés:

  1. Ha karamell, akkor csak finom lehet. Hol veszed az ostyalapot?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Olgis! Az ostyalapot most a coop boltban vettem, mert az van legközelebb hozzánk. De a spárban, vagy az Aldiban is szoktam venni. Ehhez nagy alakú kellett volna, azt szebben lehet teketni.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...