Összes oldalmegjelenítés

2014. szeptember 16., kedd

Tejfölös csodasüti

Puncspudingos tejfölös csodasüti

Pudingos tejfölös szelet néven is fut ez a mutatós, finom sütemény a különböző receptes oldalakon.
Tészta hozzávalói:
40 deka liszt
1 kiskanál szódabikarbóna
2 evőkanál kakaópor
10 dkg kristálycukor
25 dkg margarin
1  tojás
1-2 evőkanál tejföl

Krém hozzávalói:
fél liter tej
2 cs. vaníliás pudingpor (nálam puncspuding)
1 cs. vaníliás cukor
20 dkg kristálycukor
1 nagy és 1 kispohár tejföl 
A készítést tanácsos a krémmel kezdeni, mert amíg hűl, meggyúrhatjuk a tésztát. A sütés előtt 2-3 órával tüllkendőbe tettem a tejfölt  és tésztaszűrőben hagytam kicsit lecsepegni. (Igy kevéssé lesz savós, és sűrűbb lesz a krém.) A  fél liter tejben megfőzzük a 2 csomag pudingot a kétféle cukorral jó sűrű krémmé. Időnként megkevergetve kihűtjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és géppel símára keverjük.

A tésztához a szódabikarbónával elkevert lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalóval meggyúrjuk a tésztát. A tejfölt szükség szerint adjuk hozzá, hogy rendesen összeálljon (nálam 2 kanállal kellett). A tésztát nem kell pihentetni, azonnal nyújtható.
Kétfelé vágtam és 25x30-as tepsi méretéhez sütőpapíron  kinyújtottam egymás után a két lapot. Közben liszteztem, foldozgattam, ahogy az omlós tésztát szoktam. Egyik lapot a sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, ráöntöttem a krémet, és elsímáztam, majd betakartam a másik lappal. Máris mehetett az előmelegített sütőbe.
Ezt a süteményt általában 180 fokon 20-25 percig kell sütni, de nálam másként teljesít a sütő, ezért én200 fokon 45 percig sütöttem.
Néhány mozzanat a készítésről
Kihűlés után egy éjszakát hűtőben tartottam. ez idő idő alatt átpuhult, így könnyebb volt szeletelni. A tetejére porcukrot szitáltam. Mutatós is, finom is ez a süti, és még nagy előnye, hogy gyorsan elkészíthető.
Persze, azért jó, ha ismerünk néhány fogást, hogyan kell az omlós tésztával bánni.
Adjunk hozzá szükséges mennyiségű folyadékot (jelen esetben tejfölt), hogy rendesen összeálljon, ne morzsálódjon a tészta. Nyújtani legközelebb úgy fogom, hogy a tepsi nagyságának megfelelő 2 db sütőpapíron kinyújtom egymás után mindkét lapot, és a sütőpapírral megfogva helyezem a tepsibe, illetve a krémre (most takarékoskodnom kellett a sütőpapírral, és nyújtófára tekerve kicsit nehezen boldogultam vele).
Több oldalon megnéztem ezt a sütit és Innen írtam ki a mennyiségeket, de figyelembe vettem, hogy másutt nemcsak vaníliás pudinggal készítették. Sőt, volt ahol gyümölcsöt is tettek a krémbe, azt hiszem legközelebb úgy is kipróbálom. 
Sajnos a fotóim nagyon rosszak lettek, a valóságban jobban nézett ki.

Vasárnap a Tanévníitó Istentisztelet után rendezett Szeretevendégségre vittük a Kalocsai Református Gyülekezetbe. Úgy láttam, rendesen fogyott, mások is szerették. Nekünk nagyon bejött.

8 megjegyzés:

  1. Jol esne egy szelettel most belole :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Kati! Most nekem is jólesne, de már nincs belőle.

      Törlés
  2. Nagyon finom lehetett , guszta! Ahogy olvasom már elfogyott így nem is kérek most:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva! Tényleg mindannyian szerettük, megismétlendő!

      Törlés
  3. Tetszetős recept és biztosan nagyon finom is! :) Viszem is a receptet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Csigabige! Várom a bejegyzésedet róla! :)

      Törlés
  4. Nem ismerem ezt a sütit, de mivel finomnak látszik :) , ezért viszem a receptjét, sort kerítek rá.

    VálaszTörlés
  5. Biztos ti is kedvelni fogjátok, Vicuska!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...