Összes oldalmegjelenítés

2014. szeptember 30., kedd

Pillangó keksz

Pillangó kekszek

Belgiumban élő barátaink befejezték az idei nyaralást és haza indultak. Nekik sütöttem útravalóul ezeket a kekszeket.
Pillangó keksz:
50 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1/2 cs sütőpor
20 dkg vaj
2 egész tojás
1 evőkanál natúr kakaópor


A lisztbe belevegyítettem a porcukrot, vaníliáscukrot, sütőport - én csipet sót is tettem bele. A fagyos vajat belereszeltem és összemorzsoltam a lisztes keverékkel. A tojásokat hozzáadva meggyúrtam a tésztát. Kétfelé vettem és a kakaóport egyik felébe beledolgoztam.
Ugyanúgy mint a csigakeksznél (melynek nagyon hasonló a receptje) mindkét tésztát egyforma téglalappá nyújtjuk, a lapokat  egymásra helyezzük, és szorosan feltekerjük. Mivel elég nehéz ezzel a tésztával bánni, én a sárga és a barna tésztát is kettőbe vágtam, így két-két kisebb téglalapom lett, amelyeket könnyebben tudtam megmunkálni. Sütőpapírba csomagolva 1-2 órára hűtőbe kell tenni, úgy könnyebben szeletelhető.
A fél centi vastagra elszeletelt tésztából két tekercset egymás mellé helyeztem és középen  az ujjaimmal szorosan összenyomtam, ezzel alakítva pillangó formára.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kissé távolabb helyeztem el őket, mert valamennyit nőnek sütés alatt. Előmelegített közepesen forró sütőben 12-15 perc alatt megsűlnek.
Mindenki maga ismeri a sütőjét, én 200 fokon alsó-felső sütéssel 25 percig sütöttem a régi sütőmben.
Néhány mozzanat a készítésről
A receptet Lélekpillangó blogjáról hoztam, köszönöm neki! Mutatós és finom rágcsálnivaló, remélem, a barátaink is elégedettek voltak vele. Ebből az adagból két tepsivel lett, kb. 30 darab.


16 megjegyzés:

  1. Milyen jópofák ezek a pillangó kekszek, tetszenek. :)
    A kép láttán sokkal bonyolultabbnak képzeltem az elkészítést, de a leírást olvasva nem annyira vészes. Meg is jegyzem, egyszer majd kipróbálom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Okki! Egy próbát mindenképp megér!

      Törlés
  2. Nagyon mutatós és finom keksz lehet! Csatlakozom Okkihoz mert én is bonyolultabbnak gondoltam! Bár a gyakorlatban válik el hogy működik nálam:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva! Nem kell vele kapkodni, akkor biztos szépen sikerül!

      Törlés
  3. Nagyon mutatós, és sokáig eláll.Már, a el nem fogy.Mikor a fiaim kollégisták voltak, gyakran raktam az úti dobozukba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Olgis! Nálunk se szokott sokáig elállni, csak ha elfeledkezem róla. :)

      Törlés
  4. Kedves Vanilin! Köszönöm a dícséretet! Mivel már több megjegyzést hagytál, utánajártam, honnan is csöppentél te ide?
    Örömmel üdvözöllek a gasztrobloggerek táborában! Megnéztem a nemrég indított blogodat, nagyon figyelemre méltó, kívánok hozzá sok sikert! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép kekszeket készítettél! Tetszik a formázása :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...