Összes oldalmegjelenítés

2014. augusztus 16., szombat

Az idei első szilvalekvár

Elkészült az idei év első szilvalekvárja. Idén hamarabb érik minden, így már elkezdtem a szilvalekvár főzését a sütöben, ahogy máskor is szoktam. Még legalább kétszer főzök, elég sok szilvánk termett, folyamatosan érik.
Nagyon jól sikerült amit tegnap főztem, jó kemény lett. Ez volt ma a reggelim.

Mielőtt betettem a lekvárt, ezt a fahéjas meg kakaós csigákat kisütöttem. A csíkos kifli tésztáját készítettem el kakaó nélkül, a formázást pedig szív alakúra vettem.
Fahéjas és kakaós szívek

8 megjegyzés:

  1. Nagyon jó sűrű lett látszik rajta! De jó azért hogy van szilva fátok, én még csak nézegetem és kérdezem az eladót: ugye lesz ez még olcsóbb is? Nem sokat de azért én is szeretnék lekvárt még csinálni az idén!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a lekvár tényleg olyan, mint hajdanán a nagy rézbográcsban egész nap kavargatott!
      Éva, biztos lesz még olcsóbb a szilva, az igazi lekvárszilvák, az aszalószilvák még később érnek.

      Törlés
  2. Nagyon jó néz ki a lekvár és a szívek is! Nálunk szilvalekvárt még mindig a mama készíti üstben és nagyon finomra sikeredik neki minden évben .)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Csigabige!
      Te szerencsés vagy, fiatalon még van mamád. Biztos vagyok benne, hogy nagyon finom lekvárt tud főzni! :)

      Törlés
  3. Milyen ügyes vagy, hogy már el is készült a szilvalekvárod! Azt hiszen idén nem sok lekvárt fogok befőzni, mert mindenféléből maradt elég sok a tavalyiból :-) A csigáid nagyon guszták!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Katalin! Nekem minden évben kell főznöm lekvárokat, mert rendszeresen elajándékozom egy részét... :)

      Törlés
  4. Máskor meghívhatnál reggelire... ;-) Csodás szívek még csodásabb töltelékkel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsuzsa, bármikor szívesen látlak reggelire! Köszönöm a dicséreteket!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...