Összes oldalmegjelenítés

2014. július 17., csütörtök

Narancsos gyümölcskenyér

Narancsos gyümölcskenyér
Megláttam Zsuzsánál ezt a gyümölcskenyeret és már indultam is a konyhába elkészíteni.
Hozzávalók:
 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg puha vaj
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- fél tk só
- 20 dkg aszalt gyümölcs vegyesen
A tojásokat a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a szobahőmérsékletű lágy vajat, a narancs lereszelt héját és levét. Külön edényben előzőleg már belekevertem a lisztbe a sütport és a sót, ezt most összekevertem a tojásos masszával. Végül következtek a gyümölcsök. Nekem 10 deka kandírozott ananászom volt, meg 10 deka fehérmazsolám. Az óriásmazsolát fel kellett darabolnom, olyan nagyok voltak. A kész tésztát egy vajazott-lisztezett püspökkenyér formába öntöttem és 200 fokra előmelegített sütőbe tettem. Alsó-felső lángon sütöttem 50 percig. Félidőben a tetejét letakartam, és tűpróba után vettem ki.

Jönnek a lányok (unokáim) délután, majd ezt kapják uzsonnára. Finom, én már megkóstoltam.
Zsuzsa, köszönöm a receptet!

6 megjegyzés:

  1. Jó kis recept és a végeredmény is szemet gyönyörködtető! Maradt egy szeletke a részemre? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Csigabige, sajnos nekem se maradt egy szeletke se! Vagyis megkóstolni se tudtam, úgy elfogyott. A lányok nálunk voltak délután, este a szüleik is eljöttek és az utolsó morzsáig elfogyott. Ebből tudom, hogy finom volt, meg persze a családtagok dicséreteibl. :)

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Viki, biztos finom volt, mert mire megkóstoltam volna, már elfogyott! :)

      Törlés
  3. Gyors elhatározás volt:-) De a látvány alapján jól döntöttél!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Gerdi, igen, jó döntés volt!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...