Összes oldalmegjelenítés

2014. július 19., szombat

Cukkini tócsni sütőben

Cukkini tócsni sütőben sütve

Cukkini tócsni sütőben
Hozzávalók:
30 dkg reszelt cukkini
30 dkg reszelt krumpli
2 db tojás
4-5 ek. liszt
2 gerezd fokhagyma
tetejére szalonna /vagy kolbász, sonka/(nálam reszelt sajt)
só, bors
tejföl
A cukkinit és a krumplit nagy lyukú reszelővel lereszeljük, alaposan lesózzuk, és 15 percet állni hagyjuk. A sütőt 200 fokra melegítjük. A lereszelt zöldségeket alaposan kinyomkodjuk, a levet nem fogjuk felhasználni. Hozzákeverjük a tojást, a fokhagymát és apránként a lisztet. Állaga akkor jó, ha nincsenek lisztcsomók, és egy palacsintatésztánál sűrűbb tészta vonja be a zöldségeket.Én Külön összekevertem a tojást,őrölt borsot, lisztet, és összeforgattam a reszelt zöldségekkel. Egy 20x30-as tepsit kikentem mangalicazsírral, megszórtam morzsával, és ebbe terítettem el a massszát. Tetejére sajtot reszeltem, majd 220 fokosra előmelegített sütőben 25 percig fólia alatt, majd 20 percig fólia nélkül felső lángon sütöttem. Tálaláskor fokagymás tejföllel megkentem a tetejét.

A receptet  Itt  találtam, kicsit módosítottam rajta. Nagyon bevált ez a tepsis zöldség, örülök neki, és köszönöm!
Én ebédre második fogásnak készítettem, de gyors vacsora is lehet, vagy uzsonna.

2 megjegyzés:

  1. Pont Makacskánál írtam, hogy vadászom a cukkinis recepteket, így elvittem ezt is magammal, köszönöm! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsuzsa, remélem, nektek is beválik! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...