Összes oldalmegjelenítés

2014. június 21., szombat

Zöld dió pálinka cefréből


Ezt a bejegyzést azért írom, mert ugyan "tortás" blog lennék, mégis a második leggyakrabban nézett bejegyzésem a Zölddió pálinka, ami valójában nem pálinka, hanem zölddióval készített eszencia, amivel a pálinkát ízesítjük.
Kutakodtam az interneten, hogy zölddióból készíthető-e pálinka cefre, és - magyar embernek semmi sem lehetetlen! :) - hát készíthető! Persze "hivatalosan" nincs zölddió pálinka, mert a zölddiónak nincs megfelelő mennyiségű cukortartalma. De az ember találékony!
memo.hu nem chat oldal, hanem  "olyan webhely, amely valódi válaszokat igyekszik adni a valódi kérdésekre".
Nem vagyok tagja ennek a közösségnek, nem ismerem a használatát, de mivel linkkel hivatkozom rá, bárki megnézheti a hivatkozott oldalon az e témában feltett kérdéseket és válaszokat.

memo.hu ezen oldalán  Zotyo44 így csinálja:

Zöld dióból a következő képpen készítek pálinkát:a leszedett,megmosott,majd ledarált diót kilónként kb 50dkg cukorral lecefrézem,ami két,három hét mulva átfordul,kifőzhető.A cefréhez persze vizet is adok,a cukor abban van feloldva.Elég jó italú a kész pálinka,persze minél tovább pihen,annál teljesebb az íze.

dzsoni ugyanitt így ír:
Tisztelt Uraim Hölgyeim szivesen segítek midenkinek. Diópálinka menete: A Zöld diót lekel szedni amikor fehér belöröl . Lekeldarálni apróra ,4napig hagyodálni . Levet enged Semi cukor .Minden1kg dióhoz 48dkg cukor. A levet amit engedet beleteszed egy nagy fazékba ebben olvasztod a cukrot fel Kb 75 fok legyen a cukros szirup amikor ráöntöd a dióra. legyen ellepve a cefre teteje . Én ugycsinálom hogy hordóban van az egész kifurtam a tetejét és bor kotyogót tetem bele. Hogy amikorbeindul az erjedés tudjon a gáz eltávozni de levegő semi befelé. Kb 3hónap után megfodul. És lehet főzetni. Fontos kis tűzön kőzölni a kifőzdésel. Nagyon finom a pálinkája. van 

Én nem főzök pálinkát, de érdekességként közreadom ezen ismereteimet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...