Összes oldalmegjelenítés

2014. június 16., hétfő

Meggyes morzsasüti (crumble)

Meggyes morzsasüti
Ez a morzsasüti még tavalyi meggyel készült. Ki kell ürítenem a fagyasztót, hiszen jövő héten már szedjük az idei meggyet. 
Most nem úgy csináltam a "tésztáját", mint az előző morzsasüti bejegyzésemnél.
Máginál láttam, hogy a zabpelyhet egészben beletette a tésztába, így hát én is így csináltam. Meg kukoricaliszttel, mert még mindig van a megkezdett zacskóban, amit minél előbb el akarok használni.
Tészta hozzávalói:
15 deka kukoricaliszt
10 deka zabpehely
10 deka cukor
12,5 deka vaj
csipet só
Töltelék:
fél kiló magozott mirelit meggy
1 ek étkezési keményítő
2 ek barna nádcukor
1 tk őrölt fahéj
10-12 apróra tépett citreomfűlevél
Egy jénai tálat fagyos vajjal kikentem, abba tettem a felengedett, lecsöpögtetett meggyet, rászórtam a keményítőt és egyéb ízesítőket, aztán a "morzsát" is, majd alufóliával lefedve tettem a 220 fokra előmelegített sütőbe.  Alsó-felső lángon sütöttem, majd félóra múlva levettem a fóliát és még 10 percig pirítottam a tetejét.
Már a sütőben volt, amikor észrevettem, hogy a barnacukrot elfelejtettem a meggyre szórni. Kicsit aggódtam, hogy savanyú lesz a meggyes része, de így is  éppen megfelelő lett az édessége.
Langyos állapotban tettem asztalra. Ez a csúnya, de finom kategória, nemigen lehetett szép szeleteket vágni.
Most egy kicsit száraz lett, talán nagyon lecsöpögtettem a meggyet. Ezen úgy segítettem, hogy 2 kanál bonbonmeggy likőrt, meg 2 kanál csokoládé likőrt rálocsoltam.
Így már nagyon etette magát! El is fogyott mind a délután folyamán, pedig csak ketten voltunk itthon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...