Összes oldalmegjelenítés

2014. június 20., péntek

Háromféle kalács egy tésztából

Meggylekváros kifli
Leves után kalács volt. A Csíkos kifli tésztáját dagasztottam be, kenyérsütőgépben, de dagasztás után meg is kelesztettem a gépben, és nem kevertem bele kakaót, hagytam az egész tésztát fehéren. Mivel ez jó nagy adag, háromfelé vettem, és háromféle kalács készült belőle.
Az egyik darabot meggylekváros kiflinek készítettem el.
A második darabot téglalapra nyújtva lágy vajjal megkentem és megszórtam bió barnacukorral, arra pedig jól hintettem kakaóport. Kerek formában koszorúnak sütöttem meg.
Kakaós koszorú

A harmadik darab tésztából fahéjas csigákat csináltam, most egy kicsit más formájúra, kétoldalt szembe tekertem a tésztacsík két végét, majd egy kicsit ráhagytam középen és összecsippentettem szív formára.
Fahéjas csigák

A fotók sajnos nem a legjobban sikerültek, főleg a fahéjas csigák olyannak látszanak, mintha megégtek volna, pedig nem. A tetejükre sötétbarna bio nádcukrot szórtam, ez rákaramellizálódott, és égett hatást mutat a fotón.
Nagyon finom volt mindegyik. A csíkos kifli tésztájából bármilyen édes töltelékes kalács süthető.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes vagy! De jó nektek, hogy ennyi finomságot esztek :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Katalin! Igen, sok "sült" finomságot eszünk, ami mostanra már inkább sütemény, vagy kalács, bár a tortamániám apropóján kezdtem írni a blogot.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...