Összes oldalmegjelenítés

2014. május 18., vasárnap

Szórt túrós

Szórt túrós
Szórt túrós, lusta asszony rétese, agglegény rétes, stb. neveken is lehet vele találkozni.
Körülbelül 20 éve sütöm már, és most vettem észre, hogy még nem írtam róla bejegyzést.
Az én receptem a következő.
35 deka liszt (fele sima, fele rétesliszt)
30 deka kristálycukor
1 cs. sütőpor
15 deka vaj
fél kiló félzsíros tehéntúró
3 cs. vaníliás cukor
1 citrom lereszelt héja
10 deka mazsola
3 deci tej
3 tojás

A lisztet, cukrot, sütőport egy tálban szárazon összekeverem.
A túróba belekeverem a citromhéjat, vaníliás cukrot és a mazsolát.
A tojásokat elhabarom a tejjeel.
Egy közepes méretű tepsit (20 x 30 centis) a fagyos vaj felével vastagon kikenek. Beleszórom a lisztes keverék felét. Erre rászórom a túrót, majd betakarom a maradék liszttel. Leöntöm a tojásos tejjel, a maradék fagyos vajat pedig rászeletelem a tetejére. Előmelegített forró sütőben sütöm.
Az én sütőmben 220 fokon alsó-felső lánggal  60    perc alatt sült meg.

Nagyon finom volt! Gulyásleves után második fogásnak tálaltam.

Az első facebookos hozzászólásból megtudtam, hogy  a "hivatalos" neve bólyi túrós lepény. Köszönöm az információt Pető Erzsébetnek!

4 megjegyzés:

  1. Finom lehetett! Néha én is szoktam csinálni, pontosan nem tudom, de hasonló az én receptem is .-)

    VálaszTörlés
  2. Biztos nagyon finom omlós, én melegen is befalnám :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Tejszínhab, nagyon finom volt!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...