Összes oldalmegjelenítés

2014. május 2., péntek

Meggyes vajaspiskóta

Meggyes vajaspiskóta
Fagyasztótakarításkor észleltem, hogy nagyon sok meggyem van még, ezért döntöttem most a meggyes sütemény mellett.
Vajas piskótát készítettem alaptésztának. Vajaspiskóta recept már van fenn a blogomon (Barbi torta), de az más arányokkal készült, ezért leírom, ahogy most csináltam.
Hozzávalók:
8 tojás 
20 deka vaj
50 deka liszt
4 deci tej
1 cs sütőpor
fél kiló porcukor
1 kiló mirelit meggy(magozott)

A tojásokat szétválasztottam és a tojásfehérjéket a porcukor egyharmadával és egy csipet sóval kemény habbá vertem.
A tojássárgákat a maradék cukor kétharmadával és a szobahőmérsékletű vajjal habosra kevertem, majd apránként váltakozva hozzáadtam a tejet és a sütőporral elvegyített lisztet. Utoljára fakanállal óvatosan belekevertem a tojáshabot és kivajazott lisztezett tepsibe (nagy gáztepsi) öntöttem a masszát. 
A szobahőmérsékleten felolvasztott lecsepegtetett meggyet lisztbe forgattam (ehhez kb 10 deka lisztet használtam el) és rászórtam a tészta tetejére. Ekkor ráhintettem a maradék porcukrot.
Közben előmelegítettem a sütőt 180 fokosra és alsó-felső lángon 1 óra alatt megsütöttem.
sütés előtt és után a tepsiben
Kockákra metélve porcukorral meghintve tálaltam. Nagyon finom volt!


6 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztán néz ki, szinte érzem a vaj ízét a piskótában... Küldenél néhány kockát? ;-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Zsuzsa!
      Sajnos most nem küldhetek, egy nagy tálcára összecsomagoltam, és viszem a barátoknak, megyünk harcsafogó versenyre, éjszakai horgászatra. :)

      Törlés
  2. Ellenállhatatlanul finom lehet :)

    VálaszTörlés
  3. Ennyi tojástól és meggytől csak finom lehet :) Nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...