Összes oldalmegjelenítés

2014. május 30., péntek

Marcipános-bazsalikom fagyi - gép nélkül

Marcipános-bazsalikom fagyi
Már régóta készültem bazsalikomos fagyit csinálni. Most valóra váltottam.
Hozzávalók:
2 nagy marék bazsalikomlevél
10 deka fehércsokoládé
30 gramm marcipán (nálam Aldis, színtelen)
30 gramm cukor(én porcukrot használtam)
1 deci tej (én helyette tejszínt használtam)
1,5 deci habtejszín
A jól megmosott bazsalikom leveleket turmixgépbe tettem és ráöntöttem 1 deci tejszínt és alaposan összeturmixoltam.
A fehércsokit kockákra tördeltem és mikróban felolvasztottam. Mikor már majdnem elolvadt, hozzáadtam a sajtreszelőn lereszelt marcipánt és még néhány másodpercre visszatéve összeolvasztottam őket. Időnként fakanállal is megkevertem.
A másfél deci tejszínt a porcukorral habbá vertem. Nem lett túl kemény, de felverődött.
Aztán csak össze kellett keverni mindent. Először a marcipános fehércsokimasszához hozzáöntöttem a bazsalikomos turmixot apránként, közben habverővel a legkisebb fokozatra állítva kevertem.
Végül a tejszínhabbal is összedolgoztam és mehetett a fagyasztóba, ahol néhányszor megkevertem fagyasztás közben. Kétszer kellett megkevernem, és jó két óra alatt elérte a megfelelő állagot.
A receptet Innen hoztam. Örülök, hogy rátaláltam, és köszönöm!
Bár az enyém kevésbé zöld színű lett(semmi színező nincs benne),az állaga finom krémes, az íze mennyei!
Az eredeti receptben eperöntettel tálalják ezt a fagyit, mi anélkül fogyasztottuk el.
Most nem volt időm fázisfotókat készíteni. A fotózással egyébként is gondom volt, mert én a telefonommal tudok képeket készíteni, és sehol se találtam. Kerestem a táskáimban, zsebeimben, az egész lakásban,  a fagyi a pohárban majdnem megolvadt, mire meglett.
Kinn felejtettem a teraszon, mikor mókust próbáltam lencsevégre kapni. Már legalább egy éve próbálkozom vele, de még nem sikerült.  A  mókusok elég bizalmatlanok, mikor elég közel érek, ők már a tizedik fán ugrálnak.
Visszatérve a fagyihoz - nagyon finom, különleges ízű, csak ez az adag elég kevés, legközelebb kétszer ennyit készítek! Sherpa konyhájában is megtalálható a recept kicsit több marcipánnal.
A végére ideírok egy háztartási trükköt a fagyi tárolásával kapcsolatban.

Lágy jégkrém mindig


"Ennénk egy kis jégkrémet, ami a fagyasztóban vár ránk már egy ideje, de amikor kivesszük, megáll benne a kanál, annyira fagyos. Alacsonyabb hűtési fokozatra állíthatjuk a hűtőnket, na de miért kockáztatnánk a többi termékünket? Egy plusz mozdulat, és minden marad a régi, a jégkrém pedig bármikor lágy, és azonnal fogyasztható. Mielőtt a fagyóba tesszük, az egész dobozt tegyük egy hűtőzacskóba, ami nem befolyásolja a hűtését, viszont enyhíti a fagyasztását."
Ezt a praktikát  erről az oldalról hoztam, és feltétlenül ki fogom próbálni!




4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép a színe, s különleges az íze biztos, ki fogom én is próbálni vmikor:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Kati! A kép nem teljesen adja vissza színét, de kellemesen halványzöld volt. A szín a bazsalikom mennyiségétől is függ.

      Törlés
  2. Hű de különleges! Bazsalikomot csak husikhoz és salátákhoz szoktam használni, de fagyihoz is finom lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Katalin! Én paradicsomlevesbe is mindig teszek, vagy töltött paprika mártásába. De fagyit én is először csináltam vele.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...