Összes oldalmegjelenítés

2014. április 1., kedd

Joghurtos epertorta

Joghurtos epertorta

Hozzávalók:
600 gramm natúr joghurt
6 ek porcukor
12 gramm étkezési zselatin
fél kiló földieper
2,5 deci habtejszín
25 deka babapiskóta
tej vagy befőttlé
A joghurtba beleadtam a porcukrot meg a zselatinport és kis lángon addig kevergettem, amíg a zselatin teljesen felolvadt. Nem szabad felforralni, csak forráspontig! Teljesen kihűtjük. A tejszínt habbá verjük és a kihűlt joghurttal összekeverjük.
A földiepret szódabikarbónás vízben három soron megmostam, utána még folyóvízben is. Lecsepegtettem és a díszítéshez félretettem néhány szemet, a többit felszeleteltem.
Kapcsos tortaformát kibéleltem folpackkal (23 centist). Befőtlevet öntöttem egy tálba - nálam most dinnyebefőtt leve volt, amibe a babapiskótákat egyenként beleáztattam, majd kiraktam vele a tortaforma alját. Kb. 14-15 db, de én saját magam sütötte babapiskótát használtam, ami nagyobb mint a bolti.
A fele masszát ráöntöttem a babapiskótára, ezt kiraktam felszeletelt eperrel.
Készül az epres finomság
A többi krémet rásímítottam és a félretett eperszemekkel díszítettem. Ezeket is felszeleteltem, és friss citromfű került melléjük.
Így tettem hűtőbe másnapig
Tálaláskor vágtam fel kockákra. Nagyon-nagyon kapós volt!

A  receptet Itt találtam, köszönet érte!

12 megjegyzés:

  1. Csodaszép lett! Mint mindig minden nálad :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép, mosolyognak azok az eprek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Tejszínhab, valóban mosolyognak!

      Törlés
  3. Meg tudom érteni, hogy kapós volt:) Már nagyon ki vagyunk éhezve friss tavaszi gyümölcsökre, élénk színekre:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Trollanyu, úgy van, ahogy mondod!

      Törlés
  4. Hű, igazán szeretem az ilyen finom, epres, üde desszerteket, jöhet! :D

    VálaszTörlés
  5. Marisz, ez a finom epres süti mennyei finomnak néz ki...gyönyörü a diszitése is!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...