Összes oldalmegjelenítés

2014. március 30., vasárnap

Tutti frutti szelet diabetikusan

.
Diabetikus tuttu frutti szelet

Tuttu frutti szelet diabetikusan
A férjem barátjának a születésnapjára készítettem ezt a tortácskát, aki cukorbeteg.
Piskóta hozzávalói:
20 gramm kókuszliszt
20 gramm ch csökkentett liszt
1,5 ek xilit
4 ek víz
A tojásokat leütöttem, hozzáadtam a xilitet és géppel jó habosra kikevertem (kb. 6 perc alatt), közben kanalanként beleadtam a vizet is. Uroljára hozzákevertem az előzőleg összevegyített kétféle lisztet, és sütőpapírral bélelt kisebb tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt alsó-felső lángon megsütöttem. Miután kisült, láttam, hogy lapos - kisebb tepsiben kellett volna sütni, az eredeti recept 17x23-as tepsit ír, de nekem csak nagyobb volt. Ezért újra bekevertem ezt a mennyiséget, és még egy lapot sütöttem.
Krém:
1 cs. tutti frutti pudingpor
4 deci tej
2 ek xilit
1 púpozott tk étkezési zselatin
30 gramm vaj
A  pudingport, a zselatinport és a tejet egy lábosba tettem, összekevertem és kézi habverővel állandóan kevergetve lassú tűzön sűrűre főztem. Miután kihűlt összekevertem a vajjal. Mivel nálam a piskóta is dupla adag, ezért több vajat adtam hozzá, nehogy kevés legyen a krém. 10 deka vajat 1 ek xilit porral kikevertem és kanalanként dolgoztam bele a kihűlt pudingot.
Külső krém:

115 deka házi mascarponét, 1,5 ek xilit port és a pudingkrémből 2 evőkanálnyit jól kikevertem.
Díszítés:
20 ml gyümölcslé (fajtánként )
1 ek xilit
1 ek citromlé
1 tk étkezési zselatin
Egyik fajtát bodzalével, másik fajtát citromlével, a harmadikat vérnarancs aromával színezett vízzel készítettem.
Három mikróálló kis edénybe tettem 1-1 tk zselatinport, hozzátettem mindegyikhez1 ek xilitet és felöntöttem a különféle levekkel. Mikróban óvatosan forrásig melegítettem (egyenként) időnként leállítva, kevergetve.
Kihűlés után mindegyiket a hűtőbe tettem. Miután teljesen megszilárdultak kivettem őket az edényből és ollóval apró kockákra vágtam.
A torta összeállítása:
Alulra került egyik piskótalap, rákentem a pudingos krémet, megszórtam zselatinkockákkal, majd ráborítottam a másik piskótalapot. Kívülről körbekentem a mascarponés krémmel és a tetejét is, az oldalát is kiraktam zselatinkockákkal. Ezután hűtőben tartottam.
A receptet a FittKonyhából hoztam. Nem egészen úgy csináltam, de csak minimálisat változtattam.
Köszönöm a receptet. Legközelebb dupla adagból készítem.
A teljes torta
A születésnapos
Finom volt, elégedett volt vele az ünnepelt.
Felirat hozzáadása

4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...