Összes oldalmegjelenítés

2014. március 6., csütörtök

Karamell vodka

Karamell vodka
Egy gyorsan, nagyon egyszerűen elkészíthető likőrt hozok most, már a közelgő húsvétra gondolva.
Karamell vodka:
fél liter 37,5%-os vodka
125 ml víz
20 deka kristálycukor
1 ampulla vanília aroma
1 rúd vanília
A kristálycukrot egy kis lábosban lassan elkezdjük karamellizálni. Amikor szép aranybarna, felöntjük a vízzel és addig főzzük, míg a cukor ismét teljesen elolvad. Ez kb. negyed óra, közben kevergetjük.
Teljesen lehűtjük, majd összeöntjük a vodkával, hozzáadva a vanília aromát, és beletesszük a vaníliarudat is.
Ennyi.
A  receptet  alchri  blogján találtam, és nagyon köszönöm neki!
Nekem nem volt vanília aroma ampullám, hanem magam készítette vanília aromát használtam 1 teáskanállal, egyébként teljesen így csináltam. Az eredmény egy nagyon kellemes, nem túl édes likőr, ami ha még húsvétig érik, ettől is finomabb lesz.
Alchri leírja, hogy eredetileg Sevillában ittak és vásároltak ilyen likőrt, és a sikerre való tekintettel kisérletezte ki az otthoni előállítás receptjét. Jól tette, és én is továbbadom, hogy mások is kipróbálhassák.

4 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. köszönöm Janka, ajánlom kipróbálásra!

      Törlés
  2. Ritkán iszunk alkoholt, de az ilyen különlegesebb, házilag készíthető likőröket ki szoktam próbálni. Ez a karamellás változat is nagyon finom lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Hankka! Igen, nagyon különleges.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...