Összes oldalmegjelenítés

2014. február 2., vasárnap

Barackos és szilvás batyu

Barackos és szilvás batyu
Hozzávalók:
60 dkg liszt
3,2 dl tej
1 tojás
1 mk. só
2-3 ek. cukor
8 dkg olvasztott vaj vagy étolaj
3 dkg élesztő

Tölekteléknek:
sárgabarack, szilva
Meghinteni:
fahéjas porcukor
A tészta hozzávalóit a szokásos sorrendben (először a folyadékok, utána a liszt, tetejére az élesztő) a kenyérsütőgép tartályába tettem az olvasztott vaj kivételével, és beindítottam a dagasztó programot. Az olvasztott vajat a sípszó jelzésekor öntöttem hozzá, és hagytam végigfutni a programot.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kicsit átgyúrtam és fél centi vastagra kinyújtottam. Nagyméretű (9 centi átmérőjű) pogácsaszaggatóval köröket szúrtam ki. Kicsit meghúzgáltam ovális formára és mindegyik közepébe egy fél mirelit barackot vagy szilvát tettem (a mirelit gyümölcsöket nem olvasztottam ki teljesen, hogy ne áztassa el a tésztát a levük). A tésztakör két oldalát bemetszettem egyenesen két oldalon és ezeket a füleketegymásba fűztem a gyümölcs felett.
Így készítettem
Kis tejben porcukrot kevertem el és ezzel kentem le a tésztát, majd 20 percet a tepsiben kelesztettem, amíg 220 fokosra előmelegítettem a sütőt, majd alsó-felső lángon 40 perc alatt szép pirosra sütöttem.
A kisült kalács


Fahéjas porcukorral meghintve tálaltam
Nagyon finom könnyű kalács, két gáztepsivel lett ebből a mennyiségből, de kérdéses, hogy holnapra marad-e?
Angelinánál találtam a receptet, köszönöm neki ezt a mutatós és finom kalácsot!

10 megjegyzés:

  1. Látszik is a fotókon, hogy mennyire finom lett! :) Nagyon mutatós is ezzel a technikával formázva! :)

    VálaszTörlés
  2. Ezek a batyuk nagyon szépségesre sikeredettek :) Nagyon mutatós :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Janka! És nagyon finom, könnyű kalács.

      Törlés
  3. De jól néznek ki! Érdekes az elkészítési módjuk, formájuk :-) Finomak lehetnek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Katalin, nagyon finomak voltak!

      Törlés
  4. Szépek, kívánatosak, mutatósak. Látszik rajtuk, hogy jó kedvel készítetted!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Olgis, minden igaz, amit mondasz! :)

      Törlés
  5. Már a látványa is csábító :) gondolom nem maradt másnapra egy szem sem :)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm Millye! Nem maradt, mert állandóan rájártunk. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...