Összes oldalmegjelenítés

2014. január 26., vasárnap

Sajttorta - Tarta de queso

Sajttorta - Tarta de queso
Anazar-nál láttam meg ezt a sajttortát, és rögtön belészerelmesedtem. Ő pedig Doña Carmen-nek  köszönte meg a receptet, amit most idemásolok:
2 csésze natúr joghurt
2 csésze tej
2 csésze liszt
2 csésze tejszín
3 csésze cukor
6 tojás
4 kockasajt ('kördobozos háromszög sajt')

Teljesen a leírás szerint készítettem a tortát, csak cukrot raktam kicsit kevesebbet. A csésze nálam a joghurtos pohár volt, miután kiöntöttem a joghurtokat, mindent azzal mértem.
Pofonnál is egyszerűbb az elkészítése, csupán össze kell keverni a hozzávalókat. Én kézi mixerrel végeztem ezt, eegymás után téve egy tálba a hozzávalókat apránként, és mindig jól elkeverve.
Végül pedig egy 25 centi átmérőjű kerek jénai tálat fagyos vajjal alaposan körbekentem (az alját és az oldalát is) meghintettem liszttel és beleöntöttem a palacsintatészta sürüségű masszát. Eddigre már előmelegítettem a sütőt 220 fokra. Anita 200 fokon 10 percig sütötte, majd 185 fokra csökkentve a hőt még 50 percig.
Mivel az én sütőm másként működik, én magasabb hőfokon, alsó-felső lángon 80 percig sütöttem. Félidőben a tetejét fehér papírral letakartam, mert nagyon pirult.
A jénaiban hűtöttem langyosra, majd süteménylapáttal kicsit meglazítva tálcára borítottam.

Szeleteltem és rögtön megkóstoltam. 
Nagyon finom! A férjemnek is ízlett, azt kérdezte, hogy ez sült puding?

Még a hét elején megvettem a hozzávalókat, ezzel  a sütivel készültem From Juci 1. születésnapi zsúrjára,
aztán halogattam a sütést, és az lett a vége, hogy lemaradtam, mert 24-e volt a beküldési határidő.
Sajnálom, de azért kívánok Jucinak még sok boldog blogszülinapot!
Anitának pedig hála és köszönet a receptért! 
Tényleg egy-két szóból összehozható gyors desszert! És ahogy Anita ajánlja, legközelebb valami gyümölcsöt teszek bele, esetleg lekvárral, vagy valamilyen öntettel adom asztalra.
A  recept spanyol eredetű.

16 megjegyzés:

  1. Nagyon izgalmas recept, el is mentem :))
    Hirtelen nekem nem a gyümölcsök hozzáadása jutott eszembe, hanem hogy a tetejére olvasztanék egy kis csilis csokoládét.
    Mit szólsz az ötlethez?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen Mónika, a csilis csokoládé a tetejére nagyon jó ötlet!

      Törlés
  2. Nagyon jól hangzik, izgalmas recept. Nézz be hozzám légy kedves.

    VálaszTörlés
  3. Én is találkoztam vele Anazarnál és ki is próbáltam, nálam holnap kerül posztolásra :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Süni, nagyon jól sikerült a tied is - már elolvastam a bejegyzést róla.

      Törlés
  4. Igencsak érdekesnek találom ezt a receptet! Izgi, kipróbálásra serkentő:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Gerdi! Próbáld ki Te is.

      Törlés
  5. Azt hiszem ez egy körbejárós recept lesz, én is elmentetem Anazarnál. Nagyon jól sikeredett a tiéd is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Janka, várjuk a tiedről is a bejegyzést!

      Törlés
  6. Imádom! Én is kipróbáltam már Anazar receptjét. A családból csak nekem ízlett, annál jobb...:-) Tetszik így tortaformában is :-)

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm Erika! Aki a hagyomás "tortát" várja, az talán csalódik benne.
    ez állagában is inkább olyan, mint a sűrű puding.

    VálaszTörlés
  8. Hát ez nagyon jó! :) Marisz köszönöm és majd beraklak az összefoglalóba csak most még csinálok egy tortát aztán repülök a cuki suliba! :))) Pusziiii

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. From Juci - cukrász leszel? Nahát!
      Aztán majd lekörözöl mindnyájunkat! :)))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...