Összes oldalmegjelenítés

2014. január 2., csütörtök

Mákos szezámmagos csavart süti

Mákos szezámmagos csavart süti
Szilveszter este fogyasztottuk
Mákos szezámmagos csavart
Hozzávalók:
60 deka liszt
1 csapott ek só
2 deci étolaj
2 deci fehérbor
1 csipet sütőpor
mák
szezámmag 
1 tojás megkenni
Elkészítés:
A lisztbe belekeverni a sót, sütőport(sütőport én nem tettem), hozzáönteni az olajat, bort és meggyúrni a tésztát.

Hosszú folpackra helyezni (ami visszahajtva is befedi a tésztát)és a hosszúkásra formázott tésztát 1 cm vastag téglalappá kinyújtani. Megkenni felvert tojással és sűrűn beszórni szezámmaggal. Ügyesen megfordítjuk a folpackkal úgy, hogy a szezámmagos fele alulra kerüljön, de folpackon legyen. A felső felét is megkenjük tojással, majd jól beszórjuk egész mákkal. Felcsíkozzuk egyforma rudakra - én 12centi hosszú, 3 centi széles rudakat vágtam éles késsel) és minden rudat megcsavarva sorakoztatjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe.
Sütés előtt a tepsiben

Én 220 fokon alsó-felső sütéssel fél óráig sütöttem az első tepsivel, a második kicsit hamarabb sült. Mindenki maga ismeri a sütőjét, figyelni kell, amikor már pirul, jó.
Kanálnéni receptje, megköszönöm neki ezt a gyors, finom sós rágcsát.
Azért akadt némi problémám  a készítéssel.
nekem ez a fóliás megoldás nem igazán jött be, jobb lett volna, ha inkább szilikonos sütőpapírt használtam volna. Legközelebb biztos, hogy azzal csinálom, mert amúgy nagyon bejött ez a sós nasi, tehát biztos hogy lesz ismétlés.
Először kicsit nehezen értettem meg a tészta nyújtását, formázását, de lehet, hogy csöppet lágyabb lett a tésztám a kelleténél. Lehet, hogy nem kellett volna egyszerre beleönteni a 2 deci bort, hanem apránként, és esetleg kicsit kevesebb is elég lett volna.



Finom sós ropogtatni való

8 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, rafinált ezzel a kétoldalas megoldással! :) A hozzávalókat nézve sokalltam is a folyadék mennyiségét, ezek szerint kevesebb is elég hozzá! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy nagyon kicsivel kevesebb folyadékkal úgy gondolom képlékenyebb a tészta. Majd ki lesz próbálva.
      Köszönöm a dicséretet.

      Törlés
    2. Ezt elmentem Marisz, mert nagyon szeretem az alkohollal készült tésztákat :)

      Törlés
    3. Mi különösebben nem éreztük rajta az alkoholt, senki nem rúgott be tőle! :)

      Törlés
  2. Nagyon mutatós lett a csavart sütid, érzem, hogy így fuccs a fogyókúrámnak ha sokáig nézegetem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Millye, nézegesd csak, így neten keresztül a látvány nem árthat meg! :)

      Törlés
  3. Mutatós is, meg érdekesnek találom az olajat és bort hozzá. Így ez lesz a következő kipróbálandó sós:-)
    Boldog új évet kívánok Nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gerdi, várom róla a beszámolót!
      Köszönjük az újévi jókívánságokat

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...