Összes oldalmegjelenítés

2014. január 15., szerda

Kapucíner bonbonok házilag

Kapucíner bonbon
Amint megláttam  Dinánál, rögtön tudtam, hogy ilyen nekem is kell!
Épp nem volt itthon tejporom, meg az nálunk nem is minden élelmiszerboltban kapható, így most került rá sor, hogy elkészítsem. Nem különösebben munkaigényes, nálam a mandula darálása okozott némi gondot - majdnem "beállt" tőle a daráló, de időben rájöttem, hogy a cukorral együtt darálva a probléma kiküszöbölhető.
Hozzávalók:
10 deka hántolt darált mandula
10 dek porcukor
pár csepp forró víz

2 deka zsíros tejpor
2 deka instant kávé

10 deka étcsokoládé
Elkészítés:
Miután a mandulát a cukorral együtt ledaráltam, csak annyi dolgom volt, hogy egy teáskanálnyi forró vízzel összegyúrjam. Elég könnyen összeállt, ezután kétfelé vettem, és egyik részhez hozzágyúrtam a tejport, másik részhez az instant kávéport. Mindkét esetben néhány csepp forró vízzel segítettem, hogy összeálljon.
Majd sütőpapíron 2-3 mm-nyi vastagságú téglalappá nyújtottam a tejporos masszát. Egy másik sütőpapírt mellétéve körülbelül ekkorára nyújtottam a kávésat is, majd a sütőpapírral a kávésat ráfordítottam a tejporos masszára. szorosan feltekertem. Olyan 22 centi hosszú, 3 centi átmérőjű rudam lett. Hűtőbe tettem kis időre.
Kivéve 20 szeletre elvágtam jó éles késsel. Kicsit még formáztam rajtuk, hogy kerekebbek legyenek.
A csokit felolvasztottam, és először mindegyiknek csak az egyik felét csokiztam be szilikon ecsettel. Mikor megszáradtak, akkor kentem be a többi részt, és így tettem sütőpapíros rácsra megdermedni.
Mozzanatok a készítésről
Estefelé lettem kész vele, jó fotókat már nem lehetett kinn se csinálni. Reggelre pedig félő, hogy már nem lesz belőle, mert igen-igen finom! Bár kissé intenzív a kávéíz, én szeretem. Remélem, azért tudunk aludni az éjjel.

Elvágva, villanyfénynél fotózva
Köszönöm Dinának a receptet!

16 megjegyzés:

 1. Remélem, hogy nem lesz gond az alvással, ha mégis egyél még egy kis csokit. Ezt a receptet én is elmentettem, egyszer majd csak sor kerül rá. Nagyon mutatós lett :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Janka! Nem volt gond az alvással, a telihold ellenére sem. :)

   Törlés
 2. Profin csináltad, nagyon guszta lett! :) Igen, én jó kávésan szeretem, azt hiszem vissza kell vennem a receptben, Te vagy a harmadik, aki túl soknak találja. Örülök, hogy elkészítetted! :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Dina! Szeretem a kávét, csak attól féltem, hogy az alvással lesz probléma, mert este nasiztam. De szerencsére tudtam aludni.

   Törlés
 3. ha nincsen tejpor,akkor mivel lehet helyetesiteni??

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Brigitta, őszintén megmondom, hogy nem tudom, mivel lehetne a tejport helyettesíteni. Legfeljebb kihagyod, biztos akkor is finom lesz, csak akkor már nem kapucíner.

   Törlés
  2. Esetleg vanilias capuccinoporral?

   Törlés
  3. Vagy kavefeherito porral - vagy mi annak a tejporpotlo pornak a neve ....

   Törlés
 4. De nagyon jól néznek ki, fantasztikus ajándéknak is! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Zsuzsa! Igen, szerintem is remek gasztroajándék!

   Törlés
 5. Nagyon guszták, finomak lehetnek! A tetejük díszítése is szépre sikerült! Szívesen meg is kóstolnám, de a kávét nem szeretem :-)

  VálaszTörlés
 6. Guszták...meg biztos finomak is!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm M@rti! Nasgyon finomak! :)

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...