Összes oldalmegjelenítés

2013. december 13., péntek

Mentás bonbon

Mentás bonbon

Házi Peppermint Barátfüle néven (legalábbis a google fordító szerint) láttam meg a Pinteresten ezt borsmentás bonbonféleséget. Ellátogattam a blogra a receptért, és mivel kevés hozzávalóval elkészíthető, neki is álltam. Persze némi módosítással.
Hozzávalók:
2 és 1/4 csésze porcukor
2 evőkanál lágy vaj
2 teáskanál borsmenta kivonat
2 evőkanál tejszín
12 oz Mellting csokoládé szeletek
Az oz mértékegységet nem ismerem, ahogy a Mellting csokoládét sem, én 60 %-os étcsokit, és tejcsokit használtam bevonásra. Borsmenta kivonatom nincs, de volt még a kert védettebb helyein friss mentalevél, amit leáztattam 1 deci tejszínbe a negyed csésze porcukorral és egy órai állás után összemixeltem.
Kimértem a többi porcukrot, hozzáadtam a vajat és a mentás tejszínből tettem hozzá, de a 2 kanál kevés volt, még 2 kellet, hogy össze tudjon állni. Én csak kézzel, fakanállal kevertem. Amikor megfelelőnek itéltem az állagát (gyurmaszerű volt), folpackba csomagolva vékony rudat formáztam belőle, amit még a folpack segítségével egy fólia hengerbe belehúztam és egy órára így tettem a fagyasztóba.
Miután eléggé megszilárdult, kivettem a hengerből és kb. 3 mm vastagra "felkarikáztam". Nekem nem sikerült szépen vágni, íy utólag jutott eszembe, hogy talán nem recés késsel kellett volna.
Gőz fölött felolvasztott csokiba mártottam a karikákat, felét tej, felét étcsokiba. Nekem ez se ment túl könnyen, mert nem sikerült villával megfogni, és két kanállal ügyetlenkedve elég sok időbe telt, mire mindet megmártottam. Szintén most jutott ezembe, hogy cukorcsipesszel kellett volna megfogni.
Ha jól értelmezem a receptet, kétszer kell mártani. Az első bemártás után hűtőbe tenni a karikákat, majd ismételt bemártás után szobahőmérsékleten megszárítani.
Felirat hozzáadása
A második csokibamártás nálam elmaradt, mert el kellett mennem  itthonról, és mire hazaértem, teljesen elfeledkeztem róla. Másnap jutott eszembe, addigra meg a csokit elhasználtam muffin sütésre.
Elvágva hasonlóan mutat, mint a Pinterestre kitett.
Megkóstoltam.
Háááát.....Nagyon édes! Ebből annyira kevés kell egy falatnak, hogy ha esetleg máskor is csinálok, akkor csak kisebbeket.

10 megjegyzés:

  1. De finom lehet ez a mentás desszert!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm Katalin! Nekem túl édes. Ha még csinálok, megpróbálom felerészben tejporral.

      Törlés
  2. A menta kivonat nagy ötlet. tényleg nagyon jó lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olgis, én nem kivonatot használtam, hanem friss mentát tettem bele.
      A kivonat talán hatásosabb ízesítésre.

      Törlés
  3. Jól néz ki nagyon. Biztos mennyei lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lilla! Finom, de elég belőle kevés, mert nagyon édes.

      Törlés
  4. Hihetetlen ügyes vagy! Nagyon szépek és biztos finomak is a bonbonjaid! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Millye! Szerintem Te ügyesebb vagy nálam, a tortakölteményeid művésziek! :)
      A bonbon jó, csak kevés belőle, mert nagyon édes.

      Törlés
  5. Hűű, ezt biztosasan meg fogom próbálni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ildikó, próbáld ki! Legközelebb mentalikőrrel készítem, biztos úgy még jobb lesz.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...