Összes oldalmegjelenítés

2013. december 12., csütörtök

Marcipánnal töltött aszalt szilva

Marcipánnal töltött aszalt szilva csokiburokkal

Az alapötletet Gizinél láttam, és rögtön én is el akartam készíteni, csakhogy nem volt itthon aszalt sárgabarackom (meg járművem se, hogy vásárolni menjek). Viszont aszalt szilvám volt, ezért úgy döntöttem, hogy én azzal csinálom.
Hozzávalók:
20 db magozott aszalt szilva
10 deka marcipánmassza
1 deci rum
1 tábla étcsokoládé
Az aszalt szilvákon a mag helyét kicsit megtágítottam, majd ráöntöttem a rumot. (A rum lehetett volna több, de időnként megkevertem, hogy mindenütt érje.) Két-három órát hagytam ázni. Majd lecsepegtettem a szilvákat, és a marcipánmasszából mindig annyit csíptem, amennyi kívánkozott, hogy a mag helye tele legyen.
Kis időre hűtőbe tettem a betöltött szilvákat, hogy jobban rátapadjon a csokoládémáz.
Gőz fölött csokoládét olvasztottam, és a fogpiszkálókra szúrt szilvákat belemártottam, majd lecspegtetés után hungarocell lapba szúrva szárítottam meg őket. Felét ét, felét tejcsokiba mártottam. Némelyeket még csokidarába is belehempergettem.
Így készült
A belseje
Nagyon, nagyon, nagyon finom!
Már ázik rumban az aszalt barack, mert feltétlenül lesz olyan is!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Elkészült az aszalt sárgabarackos bonbonom is. Nagyon finom!
Aszalt sárgabarack marcipánnal töltve csokiburokban


10 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták és finomak! Ezt már régebben én is elkészítettem és nagyon ízlett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva! tényleg nagyon finom!

      Törlés
  2. Ki fogom próbálni, van barack, marcipán.

    VálaszTörlés
  3. Én is láttam Gizinél. Szilvával is biztosan nagyon finom lett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Katalin! Mindkettő nagyon finom! :)

      Törlés
  4. Kedves Marisz! Örülök, hogy kedvet tudtam csinálni Neked is ehhez a finomsághoz. Szerintem mindegy is hogy barack vagy szilva, mert mindegyik nagyon finom. Az meg külön tetszik, hogy még ráadásként tortadarába is beleforgattad. Van itthon szilva, marcipánt ma megint vettem, így a hétvégén jöhet a főpróba. :) Köszönöm, hogy megemlítettél, és belinkelted az oldalt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm Gizi ezt az egyszerű de nagyszerű receptet!
      mindkét gyümölccsel nagyon finom! :)

      Törlés
  5. Nagyon jól néznek ki és tutira finomak, ebben a sorrendben szívesen meg is kóstolnám! ;-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Zsuzsa! Kár, hogy csak nézni lehet. szívesen megkínálnálak! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...