Összes oldalmegjelenítés

2013. november 17., vasárnap

Fekete rózsa másképpen

Keresztirányú vágási felület
A kereszt és hosszirányú vágási felülete is mutatós
Buliztunk szombaton. Különböző hónap eleji ünnepeinket tartottuk összevonva, baráti társasággal. Most nem tortát sütöttem, hanem a már régen "várólistás" Fekete rózsát, mégpedig másképpen.
Gabinál  tetszett meg, hogy két piskótalap közé vannak téve a mákos tekercsek, a színes krémet pedig mutatósabbnak gondoltam.
Tehát először megsütöttem a 4 rúd  mákos bejglit jól bevált receptem szerint, de most direkt úgy, hogy az oldaluknál összesüljenek. ezt előző nap is meg lehet sütni.
Két lap 3 tojásos piskótát sütöttem a nagy gáztepsimben (elég vékonyak lettek, kicsik voltak a tojások), a krém pedig 1 liter tejben 3 csomag puncs pudingpor 9 evőkanál cukorral felfőzve, majd miután kihűlt, kanalanként belekevertem  margarinos krémbe(25 deka Ráma margarin és 25 deka porcukor jól kikeverve). Hogy erősebb rózsaszínű  legyen a krém, egy kis darab céklát sajtreszelőn lereszeltem, és kis időre leáztattam tejbe. Aztán leszűrtem, és ebben a tejben főztem a pudingot.
Az összeállításkor az egyik piskótalap lett az alja, erre kentem a rózsaszín krém felét, rátettem az egybesült bejgliket, erre került a krém másik fele, majd beborítottam a másik piskótalappal. Egy-két órára hűtőbe tettem, mielőtt az olvasztott csokit a tetejére öntöttem. A csokimázat langyosan öntöttem a tetejére (10 deka keserűcsoki felolvasztva 100 ml tejszínben), de úgy látszik, mégsem vártam vele eleget, mert reggelre beszívta. Ezért gyorsan kikevertem egy hideg csokimázat (5 deka lágy margarin, 20 deka porcukor,4 evőkanál natúr holland kakaópor és 4 evőkanál forróvíz , meg egy korty rum addig keverve, míg egynemű mázat kapunk) és ezt még rásímítottam.
Csak ennyi fotót tudtam a készítésről csinálni
Ez a süti felvágva igen mutatós és igen finom is volt. Most nem én vágtam fel, és nem volt időm fotókat sem készíteni úgy, hogy beállítottam volna, de azért így is látszik a lényeg.
Illetve hát a lényeg az volt, hogy kinézetre és ízre egyaránt nagy sikert aratott!

Megköszönöm Gabinak az ötletet!

16 megjegyzés:

  1. Szuper! Nemsokára nekifogok én is . Arra gondoltam, hogy ha 4 beiglit teszek bele akkor 2 mákos 2 diós lesz!!!
    Nagyon szép lett Marisz!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Piroska! Én is először 2 diós-2 mákosat terveztem, de eszembe jutott, hogy nem mindenki szereti a diósat. Aztán utólag szintén eszembe jutott, hogy attól csinálhattam volna úgy.Mostmár mindegy, majd legközelebb.

      Törlés
  2. Dolgoztál nem keveset, de a végeredmény csodás,főleg így felvágva :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon mutatós és finom süteményt készítettél! Eddig még nem láttam ezt a süteményt de nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  4. Azta, ilyen sutit meg nem lattam, de nagyon tetszik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Manóka, Te nagyon ügyes vagy, lepd meg vele karácsonyra a családot! :)

      Törlés
  5. Szépen megcsináltad, nagyon mutatós lett. Gratulálok a kreativitásodhoz :-)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép a blogod, s a süti is jól sikerült, s mindent beépítettél az oldaladra, gratulálok! Hajni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Hajni!
      Én pedig a csodás fotóidhoz gratulálok! Megnéztem a Picassán az albumjaidat, további jó fotózást kívánok!

      Törlés
  7. Mákos, és milyen mutatós! Nagyon finom lehetett, nem csodálom hogy nagy sikert aratott. :)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon mutatós sütikét készítettél :) Abban biztos vagyok hogy nagyon finom is mert a mák a kedvencem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Millye! Akinek a mák a kedvence, annak ez KÖTELEZŐ! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...