Összes oldalmegjelenítés

2013. október 28., hétfő

Diós bonbon házilag

Diós bonbon házilag
Gasztromanó egyéves blogszülinapi játékára készítettem ezeket a bonbonokat. Az vehet ugyanis részt a játékban, aki Manóka blogjáról süt valamit. Most ugyan nem sütöttem, de a diós bonbonokra nagyon ráóhajtottam kutakodás közben, így gyorsan törtem-daráltam a diót, és hipp-hopp  máris elkészültek ezek a finomságok.
Hozzávalók:
100 g darált dió
100 g porcukor
1/2 teáskanál instant kávépor
1-2 ek. forró víz

Tetejére:
3 dkg csoki
1/2 teáskanál olaj/ 5 g vaj
15-17 dió
A diót meg a cukrot szárazon összekevertem, a forróvízben feloldottam a kávét, majd a cukros diós elegyhez öntöttem, és  gyors mozdulatokkal összegyúrtam. Fél órára betettem a hűtőbe. Azután két réteg sütőpapír között kétujjnyi vastagra kézzel elnyomkodtam, és egy kisméretű pogácsaszaggatóval köröket szaggattam belőle. 
A vajjal felolvasztott csokit rákentem a tetejükre és mindegyiket fél szem dióval dekoráltam.
Így készült - bonbonpapírban tálaltam
Pár órát száradni hagytam, aztán egyet megettem a 14-ből (ennyi lett ebből az adagból).
Nagyon finom, de eléggé tömény édesség,  egyszerre nem kell sokat enni belőle.
Manókának megköszönöm a játék lehetőségét, és sok boldog blogszülinapot kívánok neki!



6 megjegyzés:

  1. Nagyon finom bonbonokat készítettél, szívesen beleharapnék :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm janka! Nem túl nagyok ám, akár be is lehet kapni.

      Törlés
  2. Jujjj de guszta! Nagyon jó kis párosítás csoki dió hmmmm :)

    VálaszTörlés
  3. Milyen egyszerű elkészíteni. :) Tetszik nagyon. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, gyorsan elkészíthető! És gyorsan elfogyasztható! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...