Összes oldalmegjelenítés

2013. szeptember 26., csütörtök

Sós keksz

Sós keksz

Sós keksz:
23 deka simaliszt
8 deka vaj
1 egész tojás
2 evőkanál savanyú tejföl
1 kávéskanál ecet
csipet só
fél cs. sütőpor
Lisztbe belekeverjük a sótz, elmorzsoljuk a hideg vajjal. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól kigyúrjuk. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kekszformával kiszaggatjuk, tejjel lekenjük a tetejét, tepsire rakjuk és megsütjük.
A recept Innen van, köszönöm!
Én ezt is átvariáltam kicsit.
Simaliszt helyett diabetikus lisztet használtam, ecet helyett frissen facsart citrom levét, szaggatás helyett pedig késsel négyzeteket vágtam, melyeket tejföllel megkenve megszórtam reszelt sajttal.
Sütés előtt
Sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokosra előmelegített sütőben alsó-felső lángon fél óra alatt sültek meg.

Frissen nagyon finom volt, hogy később milyen lett volna, nem derült ki, mert mind elfogyott. Még ez is vasárnap készült. Délelőtt ebédfőzés közben gondoltam el, hogy valami sós sütemény is kellene, s a google segített ennek az egyszerű, gyors receptnek a megtalálásában.
Tényleg jó dolog az internet...

5 megjegyzés:

  1. Hmm, tea vagy egy kis bor mellé milyen finom lehet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most nem volt tea, bort nem ihattunk, mert vezettünk, de legközelebb citromos zöldtea mellé rágcsáljuk el.

      Törlés
  2. Ó, ez fincsi lehet! Nagyon szeretem a sós kekszeket! Néha sütök a magam kedvéért.

    VálaszTörlés
  3. Finom kis ropogtatni való! Hmmm :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...