Összes oldalmegjelenítés

2013. szeptember 20., péntek

Moszkauer - Moszkvai teasütemény


Moszkauer-moszkvai teasütemény 
Egész héten teljes gőzzel befőztem, így semmi sütés nem volt vasárnap óta. Már elvonási tüneteim voltak a sütést illetően, meg hát kifogytunk a nasiból is. Így a lecsó meg a birsbefőtt között gyorsan összehoztam egy régóta várólistás teasüteményt, a moszkauert.
Hozzávalók:
7 deka kristálycukor
1 evőkanál méz
10 deka vaj
200 ml habtejszín
20 deka őrölt dió
5 deka liszt
1 narancs reszelt héja
1 tábla bevonócsoki
A cukrot, mézet, vajat és a tejszínt óvatosan összefőzzük. A masszát lehűtjük és belekeverjük a lisztet, diót, narancshéjat. Miután kihűl, kiskanállal sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kis távolságra diónyi halmokat rakunk, melyeket a kanál hátuljával korongokká lapogatunk. Kb. 170-180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük  Sütőfüggő! Figyelni kell, mert gyorsan megég!
Amikor teljesen kihűltek, olvasztott csokival megkenjük a talpukat. Dobozban tárolva sokáig eláll.
Nekem ebből a mennyiségből két gáztepsivel,  összesen 40 darab lett.
A receptet Innen hoztam, köszönöm!
Sütés előtt a tepsiben
Miután kisültek, olvasztott csokival kentem be a talpukat
Száradnak a sütik
Na, lehet enni! Nagyon finomak!

22 megjegyzés:

  1. Nagy kedvenc nálunk is :) Szépek lettek nagyon :)

    VálaszTörlés
  2. Imádom, nagyon-nagyon fincsi süti. Kedvem lett újra elkészíteni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lilla, nosza rajta, paleosítsd és mutasd meg! :)

      Törlés
  3. Nagyon imádom én is! Ideje leporolni nálunk is a receptjét..;-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Porold le gyorsan Zsuzsa, és írjad róla a bejegyzést!

      Törlés
  4. Mi is nagyon szeretjük és a tiéd nagyon guszta:))

    VálaszTörlés
  5. Sosem felejtem el, hogy Pest felé menet mindig megállt a busz az érdi cukinál kis pihenőre, és nyáron fagyiztunk is, ilyen finomságból mindig betankoltunk! :) Mióta el tudom készíteni (és a busz nem áll meg Érden, és amúgy sem ugyanaz már a cuki), azóta ritkábban került asztalra, de épp ideje feleleveníteni a régi ízeket! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dina, örülök, hogy a régi szép emlékek felszínre kerültek a kekszeim kapcsán.

      Törlés
  6. Nagyonszépek lettek:) Nagyon szeretem ezt a sütit, de még sosem sütöttem meg, lehet, hogy paleosítvaelkészítem, úgysincs benne liszt:) Szép hétvégét kívánok:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Trollanyu! Én eddig nem is ettem ilyen kekszeket, tehát összehasonlítani nem tudom, de ez nagyon bevált!
      Lillának is épp javasoltam a paleo változatát.
      Nektek is legyen szép hétvégétek! :)

      Törlés
  7. Az előttem kommentelőkkel ellentétben én nem ismerem ezt a sütit de nagyon tetszik. Nagyon finom lehet egyszer kipróbálom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva, biztos vagyok benne, hogy ízleni fog!

      Törlés
  8. Ezt a kekszet már régóta nézegetem :)

    VálaszTörlés
  9. Bíztosan megérte a várólista elejére tenni! Tuti finom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Emi, aki szereti a diósat, annak kötelező!

      Törlés
  10. Micsoda kis szorgos-dolgos vagy! A befőzés mellett még ilyen finomságokra is van egy kis időd! le a kalappal előtted! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Millye!
      (Most az is kiderült rólam, milyen nyalánk-falánk vagyok! :)

      Törlés
  11. Még sosem kóstóltam, de nagzon szépek:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...