Összes oldalmegjelenítés

2013. augusztus 7., szerda

Pudingos virágok


Pudingos virágok
Már régen kinéztem magamnak Perlanegránál a pudingos virágokat. Mivel ehhez is leveles tészta kell, ami rövid idő alatt sül, most gondoltam megvalósítani. Persze átalakítottam a receptet, és úgy irom le ahogy én készítettem.
Hozzávalók.
fél csomag mirelit leveles tészta(250 gramm)
fél liter tej
50 gr rózsaszínű pudingpor
4 evőkanál cukor
2 evőkanál bodzalé
2 evőkanál citromlé
10 deka feketeszeder
8-10 deka mascarpone(elhagyható)
2 evőkanál étolaj megkenni
Elkészítés:
Míg a tészta kiengedett, addig a pudingot megfőztem. Én gluténmentes eperpudingból készítettem a szokásos főtt pudinkrémet. Mivel ez nagyon halvány színű, ezért 2-3 kanál főtt bodzalével színeztem, friss citromlével pedig ízesítettem. Teljesen kihűtöttem, majd jól kikevertem 8 dekányi mascarponéval (éppen volt maradék házi mascarponém, de ez el is hagyható), 1 kanál porcukorral még utánaízesítettem és hűtőbe tettem.
A kiengedett leveles tésztát lisztezett deszkán nagyon vékonyra(kb. 1 mm) elnyújtottam, és 8x8 centis négyzeteket vágtam belőle, melyeknek mind a négy sarkát nyujtófával kicsit megnyújtotta. Minden tésztanégyzete egy lefelé fordított szilikonos muffinsütő forma hátára helyeztem, majd olajjal megkentem és erre raktam átlósan még egyet.
A muffinsütő hátára borítottam a tésztanégyzeteket
Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a sületlen virágokat, és 220 fokosra előmelegített sütőben alsó-felső lángon 20 perc alatt sütöttem meg.
Egymástól kissé távolabb helyeztem  őket sütéskor
 Még melegen leszedtem a szilikonformákról a kisült virágokat, és megfordítva  hagytam kihűlni őket. Utána mindegyiket megtöltöttem a pudingrémmel.
Mindegyik virágkelyhet  megtöltöttem pudingkrémmel
Díszítésül feketeszedret tettem rájuk, ami nemcsak díszített, de jó ízt is adott nekik.

A fél adag levelestésztából 12 darab virágom lett, és éppen elég lett a pudingkrém . Nagyon mutatós sütikéim lettek, és mint kóstoláskor kiderült nagyon finomak is!


10 megjegyzés:

  1. Én is pudingos tortácskákat sütöttem ma, csak barackosat, nagyon jó ötlet leveles tésztából, s így a muffinformával:)

    VálaszTörlés
  2. Olyan helyeskék, nagyon jó ez a kosárkasütési technika! :)

    VálaszTörlés
  3. Milyen szépek! De jó ez a kosárkasütési módszer! S mennyi mindennel megtölthető...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Gerdi! Természetesen bármilyen krémmel vagy gyümölccsel tölthető.

      Törlés
  4. Itt is szeder :) Imádom!! Ebből viszek ha adsz ha nem :)

    VálaszTörlés
  5. Ötletes a kosárkák megformázása, tetszik nagyon! :)
    Szépek lettek megtöltve! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...