Összes oldalmegjelenítés

2013. augusztus 23., péntek

Olasz barackos kocka

Olasz  barackos kocka
Ez a süti nagyon jó választás volt, mert rekordgyorsasággal elkészült, és nagyon finom volt!
Hozzávalók:
3 db tojás
13 dkg cukor
13 dkg liszt
1 cs. sütőpor
5 ek. tej
5 dkg szeletelt mandula
1 doboz barackbefőtt
1,5 nagy doboz tejföl
8 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral 8 perc alatt krémesre kikeverjük, majd rászitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet. A robotgép habverőjével, legalacsonyabb fokozaton a masszába dolgozzuk, közben beleöntjük a tejet. Sütőpapírral bélelt, kb 30×40 cm-es tepsibe simítjuk. Tetejét megszórjuk a mandulával. Előmelegített sütőben, 250 fokon 5-8 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük. A befőttet lecsöpögtetjük. A tejfölt a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a citrommal ízesítjük. A tésztát keresztben félbevágjuk, rásimítjuk a krém felét, kirakjuk a barackokkal, rákanalazzuk a maradék krémet, és befedjük a másik tésztalappal. Kis időre hűtőbe tesszük. 
A receptet Petrezselyemtől hoztam, megköszönöm neki.


Persze, szokásom szerint kicsit most is módostottam rajta. Először is nem volt itthon mandulám, így az kimaradt. A másfél nagy doboz tejföl helyett én két 345 grammos 30%-os tejfölt használtam el hozzá.

Ezért kicsit több porcukrot tettem bele (nem mértem, csak kóstolgattam), a citromnak pedig nemcsak a héját, de a fél citrom levét is belefacsartam.
Dobozos barack helyett kibontottam egy üveg magam eltette sárgabarack befőttet, meg éppen volt kimaradva három fél őszibarack befőttem, ezeket használtam el.
A krémmel viszont volt némi gondom, mert elég lágy állagú volt, lefolyt a piskóta oldalán. Ezen úgy segítettem, hogy a sütőpapír oldalait (amin a piskóta volt) körben felhajtottam és gyorsan hűtőbe tettem. Valószínűleg elbírt volna a krém némi fixáló anyagot, bár nekem pont az tetszett a receptben. hogy ilyesmi nincs benne. A téli időszakban biztos nem is kell, de most a meleg miatt elkelt volna.
A készítés folyamata
A tetejére kis darált diót szórtam. Felmetélés előtt jót tett neki a hűtés.
Nagyon finom ez a gyors, olcsó, könnyen elkészíthető sütemény, ilyen  máskor is lesz.


15 megjegyzés:

  1. Marisz, hát ez valami barackos álom:) Szívesen megkóstóltam volna nálad:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kati, hát járjál erre, csöngess be, szívesen látlak! :)

      Törlés
  2. Nagyon jól néz ki, és tényleg egyszerű, mint egy piskóta:) A szeleteken nem látszik, hogy folyós a krém, lehet, hogy a hűtőben megdermedt:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Trollanyu! Igen, egy éjszaka a hűtőben nagyon javított az állagán.

      Törlés
  3. Nagyon tudnám szeretni ! Guszta és látszik rajta hogy könnyü a tésztája is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva! Próbáld ki, érdemes!

      Törlés
  4. Nagyon könnyednek és finomnak tűnik :)

    VálaszTörlés
  5. Szeretem az ilyen rekordgyorsasággal elkészült finomságokat! Nagyon ügyes vagy! :)

    VálaszTörlés
  6. Marisz, megint nagyon finomat készítettél:)
    Sürgősen átnézem a blogodat, mert vasárnap lesz a kicsi unokám 1. szülinapi partija és én sütöm a szülinapi tortát. Kettőt is:) Egy pici játszós csokitortát csak neki, aztán egy rendeset a vendégeknek. Nem figurásat, de az ötletet majd tőled szeretném meríteni:)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon finom könnyű süti. Éssss nagyon jól néz ki!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...