Összes oldalmegjelenítés

2013. július 6., szombat

Házi meggylikőr - Domáca griotka

Domáca griotka

Domáca griotka- szlovák meggylikőr
Hozzávalók:
2 kiló meggy
1 kiló cukor
1 liter rum
1 liter vodka
Az alaposan megmosott leszárazott meggyet és a cukrot rétegezve egy ötliteres befőttesüvegbe tettem és felöntöttem a rummal. Lecsavartam, és most 8 hétig sötét helyen tárolom, hetente legalább egyszer fakanállal átkeverve, hogy a cukor teljesen elolvadjon.
Meggy-cukor-rum.
Nyolc hét után leszűröm, és összeöntöm 1 liter vodkával.
A meggy süteménybe, bonbonba felhasználható.
A receptet a facebookon találtam, Itt, de másutt is olvasható.
Mostmár csak ki kell várni az érési időt. Gasztroajándéknak is elképzelhető.
Én 50%-os Casino rumot használtam, és már megvettem a 37,5%-os Kaiser vodkát is.
Ha készen lesz, bemutatom fényképen is a házi meggylikőrt.
Egészségünkre!

Összesen 3 liter finom likőr lett ebből a mennyiségből, ez bőven kiállja még a húsvétot is.
A receptet megköszönöm Iza Pribéknek, aki  feltette a Befőzőautomatás csoportba.

18 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis recept, én biztos imádnám :)) Várom a beszámolót a végeredményről :)

    VálaszTörlés
  2. Pontosan ma mondta anyukám, hogy meggypálinkát készít:-) megmutatom neki ezt a rumos változatot is, finom lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. HajniZoli,én is abban reménykedek, hogy finom lesz!

      Törlés
  3. Nagyon el tudom képzelni édességekbe, biztos finom lesz:) Már csak 8 hetet kell várni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, már az első nap eltelt... :)))

      Törlés
  4. Kíváncsi vagyok, milyen lesz, a recept nagyon jól hangzik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hankka, én is kíváncsi vagyok, de ezt (is) ki kell várni!

      Törlés
  5. Én is most áztattam be, igaz csak hagyományosan:)

    VálaszTörlés
  6. Épp a héten meggyeztem ki a férjemnek 10 kiló meggyet mert ő is eltett egy nagyobb adagot belőle :) Nálunk tavaly karácsonykor nagyon örültek neki a vendégek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Millye, ilyesmi szándékkal tettem én is, hogy ünnepekkor, vagy gasztroajándéknak milyen jó lesz!

      Törlés
  7. Nekem a málnalikőröm érik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Láttam Marcsi, biztos nagyon finom lesz!

      Törlés
  8. Imádom a meggy likört, és még vodkával össze állitva?...hát én is kiváncsi leszek az eredményre!

    VálaszTörlés
  9. Nálunk is készül hasonló, az üveget kétharmadáig rakjuk meggyel, ehhez egy kiló cukrot adunk, meg két liter pálinkával felöntjük, az üvegbe lezárás előtt kerül még egy szem zöld dió. Aztán időnkét felrázzuk, hogy a cukor felolvadjon benne és két hónap után ott a finom likőr.
    Nekem nagyon erős a meggy, nem tudom, mennyire lenne ütős édességben, de nagyon jó ötlet! :-)
    Szerintem egy üveggel érdemes mindenkinek kipróbálnia! :-)

    VálaszTörlés
  10. Szia,házipálinkával is el lehet készíteni??

    VálaszTörlés
  11. Nem tudom, hogy pálinkával készítve milyen lenne. Ezekkel az alkotórészekkel nagyon finom. A mai bloggertalálkozóra vittem, és aki megkóstolta, mindenki megdicsérte.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...