Összes oldalmegjelenítés

2013. május 3., péntek

Kapros túróval töltött zsemle

Kapros túróval töltött zsemle
Mostanában megint nincs fényképezési lehetőségem, ezért csak akkor írok bejegyzést, ha sikerül valakit elkapnom, aki tud fotót készíteni, meg feltölteni a netre.
Így történt most is, hogy a töltött zsemlék maradékát épp mielőtt mikróba tettem volna melegíteni, hogy megegyük uzsonnára, sikerült lefotóztatnom.

Hozzávalók:
4 szikkadt zsemle
25 deka túró
2 kispohár tejföl
1 tojás
1 ek.aprított kapor
1 kiskanál só
1 mokkáskanál őrölt bors
2 deci tej

Elkészítés:
A félbevágott zsemléket "kibeleztem". A túrót sóztam, borsoztam, összekevertem az egyik pohár tejföllel, tojással, meg a kaporral, majd a zsemlék kivájt belét is hozzákevertem.
A zsemlék külsejét 1-2 másodpercre langyos tejbe mártottam, kivájt üregüket megtöltöttem a túrós keverékkel. Tetejükre tejfölt kentem (lehet rá sajtot is reszelni, de nekem most nem volt) és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem őket. Mihelyt bemelegedett 200 fokra a sütő betettem a tepsit, és alsó-felső lángon 30 perc alatt megsütöttem.
Melegítés előtt ismét átkentem tejföllel
Édes változatban már régóta készítek töltött zsemlét, de ezt a sós változatot a NoSaltyról hoztam, ahova pedig Szabina töltötte fel. Én  kicsit másképp csináltam a kivitelezését, de így is remek lett. 
Raguleves után második fogásnak fogyasztottuk. Nagyon finom volt!
Mivel leves után kettőnknek elég volt a fele, a maradékot jól megkentem tejföllel, felmelegítettem és az volt az uzsonnánk. De reggelire is el tudnám képzelni. Vagy bármikor a nap folyamán.
Megköszönöm Szabinának a receptet - a blogjában nem találtam ilyen bejegyzést!
.

10 megjegyzés:

  1. Sokan nem szeretik a kaprot, de nekem egyik kedvenc zöldfűszerem. Használom is előszeretettel, csak még édes túrósan nem próbáltam ki. No meg így sem, pedig szeretném!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Édes túróst én sem kaporral készítem, hanem mazsolával, citromhéjjal. Én is sok mindenbe szeretm, még a zöldbablevesbe is.

      Törlés
  2. Köszi Marisz! A sós "verziót" még nem ismertem :) mondjuk a kapor nem a "barátom" de egyébként a többi része jöhetne :D

    VálaszTörlés
  3. Millye! Úgy fűszerezd a túrót, ahogy szereted! Például metélőhagymával, apróra vágott lilahagymával, stb

    VálaszTörlés
  4. Én is csak az édes töltött zsemlét ismertem eddig de szívesen kipróbálom ezt a változatot is! :)

    VálaszTörlés
  5. Finom lehetett a friss kaporral. Ez nekünk is ízlett volna :)

    VálaszTörlés
  6. De finom lehet! Imásom a töltött zsemlét de így még nem készítettem! Kipróbálom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vikvi, próbáld ki, nem bánod meg!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...