Összes oldalmegjelenítés

2013. május 19., vasárnap

Bodzaital

Karamellizált nádcukorral készült bodzaital
Azonnali fogyasztásra készítettem bodzaitalt, most kicsit másként, mint ahogy a tavalyi bejegyzésemben leírtam.
Hozzávalók:
fél kiló nádcukor (világosbarna)
2 nagy kezeletlen héjú citrom
4 liter víz
20 tányér bodzavirág

A cukrot ötliteres lábosban  megkaramellizáltam, és miután elolvadt, felöntöttem a vízzel. Ezt a műveletet óvatosan kell végezni, a forró cukor balesetveszélyes! Én félrehúzom a lángról és kicsit várok vele. Időnként megkevergettem, hogy oldódjon fel a megkötött cukor.  Miután felforrt, lekapcsoltam a gázt, és beletettem az alaposan megmosott, héjastól felkarikázott citromokat, melyeknek a magjait is kiszedtem. Beletettem a szirupba a megmosott, női tenyér nagyságú bodza tányérokat, és lefedve állni hagytam 1 napig.
Aztán a citromokat jól kinyokodtam, leszűrtem, üvegekbe töltöttem és mehetett is a hűtőbe. a karamellizált barnacukortól ilyen kellemes borostyánszínű italt kaptam.
Egy-két napig ihat minden szomjas családtag ilyen kellemes ízű, üdítő bodzás limonádét.
Nem sokáig szokott tartani, mert mindannyian szeretjük.
Ilyen üvegekbe töltve tettem a hűtőbe
Akinek van befőzőautomatája ezen módon elkészítve a hideg bodzaitalt üvegekbe töltve az automatában tartósíthatja, 80 fokon 20 perc alatt készül el.

4 megjegyzés:

  1. Nálunk is most készül:) Így is fincsi lehet:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Kati! Többféle receptem is van hozzá.

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Köszönöm Altair, nekünk nagyon finom!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...