Összes oldalmegjelenítés

2013. április 3., szerda

Gombás lepény - vagy gombás kenyérfelfújt


 
Gombás lepény
Ez a gombás lepény tulajdonképpen egy gombás kenyérfelfújt.  Kenyérfelfújtat már posztoltam, ez a mostani nagyon hasonlatos ahhoz, csak gomba is került bele.
Hozzávalók:
40 deka gomba
20 deka héj nélküli kenyérkocka
5 tojás
2 csomag újhagyma
fél deci tej
csipet só
csipet bors
3 ek étolaj
fél cs.vágott petrezselyemzöld
zsemlemorzsa megszórni

A megtisztított felkarikázott újhagymát az olajon megfonnyasztottam. Míg ez elkészült megtisztítottam és összemetéltem a gombát, majd azt is a hagymához adtam és együtt pároltam, míg a gomba a levét elpárologta. Sóztam, borsoztam és hagytam kihűlni.
Addig a héjnélküli szikkadt kenyérbelet felkockáztam kb. 2x2 centisre, és rálocsoltam a tejet.
A tojások fehérjéből kemény habot vertem, és először a tojássárgákat kevertem bele, majd a kihűlt gombás hagymát végül pedig a kenyérkockákat. Óvatosan mindent összekevertem és sütőpapírral bélelt 25x30-as tepsibe terítettem. A tetejét meghintettem zsemlemorzsával és már toltam is a 200 fokosra előmelegített sütőbe. Alsó-felső lángon fél óra alatt készre sütöttem.
Éppen hogy szelhető melegségűre hűlt mire hazaért a férjem a reggeli úszásból. Így fényképezésre nem is maradt időm, máris ültünk le reggelizni.
Ketten meg is ettük volna az egészet egy ültő helyünkben, ha nem fogom vissza magam, hogy legalább fotó kedvéért meghagyjak két darabot.
Nagyon finom volt, jólesett. Azért is hasznos volt, mert a maradék szikkadt kenyeret, elhasználásra váró gombát fel tudtam bele használni.
Megköszönöm Aledának a receptet, mert így gombásan nála láttam a minap és gyorsan el is készítettem.
 

10 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Aleda! Nagyon finom finom volt, és éppen jókor jött nekem ez a recept a maradékok felhasználására, a reggelink pedig fejedelmi volt
      Köszönöm mégegyszer a receptet!

      Törlés
  2. Nagyon finomságos lehet! :)

    VálaszTörlés
  3. Guszta, jó kis felhasználási lehetősége a maradék kenyérkének! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen Hankka, nálam most jóformán minden maradék volt.

      Törlés
  4. Nagyon finom lehetett, és milyen praktikus recept!

    VálaszTörlés
  5. Rendkívül jól hangzik, én szívesen vevő lennék a fotózásra kimentett szeletekre! ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Zsuzsa! Te is süsd meg, mert ez gyorsan elfogyott.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...