Összes oldalmegjelenítés

2013. február 26., kedd

Puncsgolyó sütinyalókák a 13. SAD-ra

Puncsgolyó sütinyalókák
     
A SAD 13. fordulójára Zsuzsa, a teller-cake blog tulajdonosa sütinyalóka készítésére kérte a játékosokat.
Eddig ilyet még nem csináltam, így hát éppen megérett rá az idő.
Hozzávalók:
20 deka darált keksz
5 deka darált dió
5 deka natúr kakaópor
10 deka cukor
5 deka olvasztott vaj
4 evőkanál rumaroma
4 evőkanál meggylé

A hozzávalókat egy tálban összegyúrtam, és az összeállított masszát egy órára hűtőbe tettem.
Kivéve diónyi részekre felszabdaltam, golyókat gömbölygettem mindegyikből, majd kettévágott saslikpálcát beléjük szúrva nyélnek poharakba állítva ismét a hűtőbe kerültek, míg a bevonatot elkészítettem.

Bevonat:
5 deka fehércsokoládé
diónyi vaj
céklalé
citromlé
kókuszreszelék
csokidara

A fehércsokit (Boci) a vajjal mikróban felolvasztottam, majd egy kisebb céklának a felét lereszeltem és a levét szűrőn átpasszíroztam. Ebből kevertem az olvasztott fehércsokihoz annyit, hogy kenhetően folyós legyen. Ekkor pár csepp citromlevet is adtam bele, ezzel a folyékonyságát és a színét is lehetett szabályozni.
Szilikon ecsettel vittem fel a golyókra a bevonatot, és mindegyiket rögtön megszórtam reszelt kókusszal, vagy csokireszelékkel. Hungarocell lapokba szúrva szárítottam meg.
Sajnos fényképezési problémák miatt fázisfotókat nem tudtam készíteni.
A recept Zsemi konyhájában puncsgolyóként szerepel, nem éppen így, de nem sokat módosítottam rajta.
Megköszönöm a receptet Zseminek, egyszerű finom édessség - mert azért közben kóstolgattam ám!

Poharakba állítottam
 Ha valaki olyanról hall, hogy  cake-pops, az magyarul süti nyalókát jelent.

12 megjegyzés:

  1. Milyen jól megoldottad!!!Gondolom az unokák boldogok voltak:) Érdekes, nekem a Bocinak a fehér csokija mindig összeugrik. Már kétszer landolt a kukában. Lehet a vaj és a citrom segítségével használható. Jó ötlet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Janka, először a vajjal felolvasztottam, a cékla és citromlét utána kevertem bele.

      Törlés
  2. Nagyon szépeket és finomat alkottál kedves Marisz, köszönöm! Külön piros pont a természetes, céklás színezésért! Nem is tudtam, hogy ilyen jól beválik a céklalé a fehér csokoládénál.
    Köszönöm, hogy velem játszol! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a dícséretet, szívesen játszottam, csak most technikai problémák voltak a géppel, féltem, hogy nem férek bele a határidőbe, de sikerült!

      Törlés
  3. Nagyon jól néznek ki!!! és biztosan fincsi is:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Judóca! Igen finom volt. A lányoknak egyesével celofánba csomagoltam, és még van belőle, beosztom nekik, mert sajnos elég sok édességet esznek.

      Törlés
  4. Nagyon mutatós guszta sütinyalókákat csináltál! Biztos nagyon finomak !

    VálaszTörlés
  5. Olyan ötletes ez a céklalé, most éppen én is kísérletezem vele.
    Szívesen megkóstolnám az alkotásaid :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Mági!A céklát imádom színezésre, meg egyébként is!

      Törlés
  6. Jaj de ügyes vagy! Én is színeztem már céklával illetve céklaporral, szuper színe van :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Millye! Én céklalét szoktam lefagyasztani, így egész évben használhatom.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...